Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Τρομεροί Αγρινιώτες, «έσπασαν» το αήττητο της «Ένωσης»! (video)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Τρομεροί Αγρινιώτες, «έσπασαν» το αήττητο της «Ένωσης»! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/10/2024 21:29
Ο ψυχωμένος Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στο Αγρίνιο για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και υποχρέωσε την «Ένωση» στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. «Χρυσός» σκόρερ ο Λουίς (73’) για την ομάδα του Πετράκη, που πέρασε μόνη στην 5η θέση, χαμένες φάσεις και δικαιολογημένες φωνές για πέναλτι οι «κιτρινόμαυροι».

Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα είναι γεγονός! Ο Παναιτωλικός με εξαιρετική τακτική προσήλωση σε όλο το παιχνίδι πήρε τη νίκη με 1-0 επί της «Ένωσης» στο Αγρίνιο και επέκτεινε σε πέντε παιχνίδια το αήττητο σερί του.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ενώ φώναξαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 25ο λεπτό. Στην επανάληψη, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχιζε να πιέζει τους Αγρινιώτες που όμως ήταν ανθεκτικοί και στο 73’ «χτύπησαν» στην αντεπίθεση ανοίγοντας το σκορ με τον Λουίς, σε φάση που η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Βίντα.

Ο Αλμέιδα δοκίμασε ακόμα και σχήμα με δύο φορ (Γκαρσία, Πιερό), η ΑΕΚ είχε δύο στιγμές για να ισοφαρίσει αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να δεχτεί δεύτερο τέρμα στα τελευταία λεπτά. Το 1-0 έμεινε εν τέλει ως το τελικό σφύριγμα με την «Ένωση» να μένει στους 14 βαθμούς, κινδυνεύοντας έτσι να υποχωρήσει από την κορυφή. Προς το παρόν βρίσκεται εκεί μαζί με τον Άρη, ο οποίος νίκησε με 2-0 την Λαμία και την έπιασε στην 1η θέση.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών και με το τρίποντο επί της ΑΕΚ, έφτασε ήδη τους 11 μετά από 7 αγωνιστικές, ανεβαίνοντας προσωρινά μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας.Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ με φάσεις και δικαιολογημένες φωνές για πέναλτι

Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και πλησίασε για πρώτη φορά στο γκολ στο 8ο λεπτό. Μετά από λάθος μεταβίβαση του Τσάβες, ο Κοϊτά γύρισε στον Πινέδα αλλά το σουτ του Μεξικανού από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από τα δοκάρια.



Ο Παναιτωλικός βρισκόταν διαρκώς σε θέση άμυνας και προσπαθούσε να χτυπήσει στο τρανζίσιον, καταγράφοντας τελική στο στόχο στο 13’ μ' ένα σουτ του Λιάβα που δεν προβλημάτισε τον Στρακόσα. Η «Ένωση» προσπαθούσε να τροφοδοτήσει τον προωθημένο Πιερό, που έδινε μεγάλες μάχες με τον Παντελάκη, και στο 19’ ο φορ από την Αϊτή έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρότα, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από δοκάρι.

Στο 25’ οι παίκτες του Αλμέιδα κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Περέιρα να ανατρέπεται στην περιοχή από τον Τσάβες, όμως ο Πουλικίδης δεν έδωσε πέναλτι, ενώ δεν ενημερώθηκε ούτε από το VAR. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την οργή των «κιτρινόμαυρων» που προχώρησαν σε διαρροή στο ημίχρονο.



Με τη βροχή να δυνάμωνε στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ έψαχνε με υπομονή τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και στο 31’ πλησίασε ξανά στο γκολ όταν από σέντρα του Ελίασον, ο Παντελάκης επιχείρησε να διώξει με προβολή και λίγο έλλειψε να αιφνιδιάσει τον Τσάβες που εν τέλει μπλόκαρε γλιτώνοντας το αυτογκόλ.

Ένα λεπτό μετά ο Πινέδα απείλησε ξανά με σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 43’ από τακουνάκι του Μεξικανού, ο Ρότα βγήκε σε τετ-α-τετ στα πλάγια της περιοχής, αλλά ο Παντελάκης με σωτήριο τάκλιν έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 44’ για τον Παναιτωλικό, με τον Ντίας να φεύγει στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή δε βρήκε στόχο.



Εκατέρωθεν φάσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Πετράκη να μπαίνει πιο δυνατά και να «αγγίζει» το γκολ στο 48’ με δυνατό σουτ του Λομόνακο εντός περιοχής, υποχρεώνοντας τον Στρακόσα να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.



Η ΑΕΚ ισορρόπησε και απάντησε στις ευκαιρίες στο 51’ με σουτ του Πινέδα μέσα από την περιοχή το οποίο βρήκε στα σώματα και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι.



Δεν σκόραρε και το πλήρωσε η ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα κυρίως από τα αριστερά με τον Κοϊτά, ο οποίος στο 62’ έκανε σέντρα-σουτ, ο Πιερό μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά δε μπόρεσε από κοντά να τη στείλει στην εστία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ. Δύο λεπτά μετά ο Κοϊτά απείλησε ξανά με σουτ, δυσκολεύοντας τον Τσάβες που χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει.



Ακολούθησαν αλλαγές από πλευράς Αλμέιδα, ο οποίος έριξε δεύτερο επιθετικό τον Γκαρσία αντί του Ελίασον, κρατώντας παράλληλα τον Πιερό στο ματς, ενώ πέρασε και τον Λιούμπισιτς στη θέση του Σιμάνσκι. Λίγο νωρίτερα ο Πετράκης είχε ρίξει στο ματς τον Λουίς αντί του Νικολάου και τον Ρόα στη θέση του Μπουζούκη, μετατοπίζοντας τον Λιάβα σε ρόλο μπακ.

Οι Αγρινιώτες συνέχιζαν στο αμυντικό τους πλάνο ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις και σε μία τέτοια πλησίασαν σε γκολ στο 69’, με τον Λομόνακο να αστοχεί με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου από ενέργεια του Κοιτά, ο οποίος γύρισε από τα αριστερά για τον Λιούμπισιτς, αλλά το πλασέ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι κόπηκε σωτήρια από τον Στάγιτς.



Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 73’ ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαυρίας έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα για τον Λουίς, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Στρακόσα για το 1-0. Αξιοσημείωτο ότι η ΑΕΚ βρισκόταν σε αυτό το σημείο με παίκτη λιγότερο καθώς ο Βίντα είχε περάσει εκτός για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.



«Άγγιξε» το 2-0 ο Παναιτωλικός, πλησίασε δύο φορές στην ισοφάριση η ΑΕΚ

Αμέσως μετά το γκολ ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας τους Χατζισαφί, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ στις θέσεις των Πήλιου, Πινέδα και Ρότα αντίστοιχα. Η ΑΕΚ ήταν διαρκώς μπροστά αλλά στο 77’ ο Παναιτωλικός «άγγιξε» και δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση με πλασέ του Λουίς εντός περιοχής που κόντραρε και πέρασε κόρνερ.



Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Στο 81’ ο Γκαρσία βρέθηκε μόνος στην περιοχή μετά από γλίστρημα παίκτη του Παναιτωλικού, αλλά το τελείωμα του από θέση βολής ήταν άστοχο κι ενώ είχε επιλογή να δώσει σε δύο συμπαίκτες του. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πιερό επιχείρησε το γυριστό έξω από τη μικρή περιοχή, με τον Γκατσίνοβιτς να μην μπορεί για εκατοστά να παρέμβει στη μπάλα και να τη σπρώξει από κοντά στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός αμυνόταν με σθένος και στο 88’ πλησίασε ξανά σε δεύτερο γκολ με σουτ του Μαίντεβατς που υποχρέωσε τον Στρακόσα σε σωτήρια επέμβαση. Η επόμενη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 90+1’ με τον Τσάβες να διώχνει λανθασμένα με γροθιές πάνω στον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο τελευταίος αστόχησε με σουτ εντός περιοχής.

Στο 90+3’ οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Λουίς στην περιοχή, με τον διαιτητή να θεωρεί πως ήταν ακούσιο, όπως έπραξε και στο 60ο λεπτό σε χέρι του Λομόνακο. Ο Παναιτωλικός με σωστή αμυντική προσήλωση, υπερασπίστηκε το υπέρ του σκορ ως το φινάλε και το τελικό σφύριγμα σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών στις εξέδρες.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Παναιτωλικό μετά το «διπλό» στην έδρα του ΟΦΗ (3-1), με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να φτάνει ήδη τους 11 και να ανεβαίνει προσωρινά μόνη στην 5η θέση. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα στη σεζόν και παρέμεινε προσωρινά στην κορυφή με 14 βαθμούς, έχοντας όμως ματς περισσότερο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που βρίσκονται στο -1.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90+1' Μπακάκης), Νικολάου (58' Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58' Ρόα), Ντίας (71' Μπελεβώνης), Λομονάκο (71' Μάιντεβατς).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75' Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65' Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65' Γκαρσία), Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Πιερό.




Σχόλιο:

O_dhmhtrios 5/10/2024 21:36

ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΕ ΓΑΥΡΕ ΡΕΦΕΡΙ;;; ΑΝΤΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥ

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: Τραυματίστηκε σοβαρά ο Καρβαχάλ κι αποχώρησε κλαίγοντας
Ρεάλ Μαδρίτης: Τραυματίστηκε σοβαρά ο Καρβαχάλ κι αποχώρησε κλαίγοντας
23 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Μάντζιος: «Έχουμε πολλή ποιότητα σαν ομάδα, εξαιρετικός ο Μορόν»
Μάντζιος: «Έχουμε πολλή ποιότητα σαν ομάδα, εξαιρετικός ο Μορόν»
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΑΕΚ για πέναλτι στο Αγρίνιο: «Αν το οφθαλμοφανές δεν είναι οφθαλμοφανές υπάρχει μεγάλο πρόβλημα! Ο κόσμος βλέπει…» (video)
ΑΕΚ για πέναλτι στο Αγρίνιο: «Αν το οφθαλμοφανές δεν είναι οφθαλμοφανές υπάρχει μεγάλο πρόβλημα! Ο κόσμος βλέπει…» (video)
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ατρόμητος-Βόλος 1-2: «Διπλό»  με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά!
Ατρόμητος-Βόλος 1-2: «Διπλό» με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά!
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Παναθηναϊκός: Ξανά εκτός ο Βαγιαννίδης, πρώτη αποστολή για Νίκα στο «αιώνιο» ντέρμπι
Παναθηναϊκός: Ξανά εκτός ο Βαγιαννίδης, πρώτη αποστολή για Νίκα στο «αιώνιο» ντέρμπι
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΑΕΚ: Ούτε τώρα Λαμέλα και Μαρσιάλ
ΑΕΚ: Ούτε τώρα Λαμέλα και Μαρσιάλ
8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΠΑΟΚ: Με Παβλένκα και Γκόμεζ στη Λιβαδειά οι «ασπρόμαυροι», εκτός οι Τόμας και Τσιφτσής
ΠΑΟΚ: Με Παβλένκα και Γκόμεζ στη Λιβαδειά οι «ασπρόμαυροι», εκτός οι Τόμας και Τσιφτσής
8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Χωρίς Τσικίνιο και Γουίλιαν με Παναθηναϊκό
Ολυμπιακός: Χωρίς Τσικίνιο και Γουίλιαν με Παναθηναϊκό
11 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα των συντακτών του Agones.gr
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα των συντακτών του Agones.gr
16 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 40.000 προσκλήσεις για τον αγώνα με την Τσέλσι σε όσους αγοράσουν εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 40.000 προσκλήσεις για τον αγώνα με την Τσέλσι σε όσους αγοράσουν εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
04/10/2024 21:29 3 ΣΧΟΛΙΑ
Πογκμπά: Μειώθηκε η ποινή του Γάλλου σταρ, επιστρέφει στη δράση τον Μάρτιο!
Πογκμπά: Μειώθηκε η ποινή του Γάλλου σταρ, επιστρέφει στη δράση τον Μάρτιο!
04/10/2024 20:32
Σιφουέντες: «Στόχος του Άρη να μπει στα πλέι οφ της πρώτης τετράδας»
Σιφουέντες: «Στόχος του Άρη να μπει στα πλέι οφ της πρώτης τετράδας»
04/10/2024 19:24
Περισσότερες ειδήσεις