Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (video)

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2014 00:12
Η Μπιλμπάο επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη νίκη της την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Σεβίλλη, κέρδισε με 3-0 τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγέκας» και «σφράγισε» την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά από 16 χρόνια, η Μπιλμπάο θα… κουνήσει ξανά σεντόνι, καθώς η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 3-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγέκας» και «σφράγισε» την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σαν Χοσέ (20’) και Ντε Μάρκος (30’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Βάσκους, ενώ στο 74’ ο Ερέρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, «κλείδωσε» τη νίκη για τη Μπιλμπάο, η οποία έφτασε τους 68 βαθμούς δύο στροφές πριν το φινάλε και εξασφάλισε και μαθηματικά την 4η θέση, καθώς ακόμα και αν χάσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και η 5η Σεβίλλη κάνει το 3x3, οι Ανδαλουσιανοί υστερούν στην ισοβαθμία.

H τελευταία συμμετοχή της Μπιλμπάο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν τη σεζόν 1998-99, όπου οι Βάσκοι αποκλείστηκαν σε όμιλο με Γιουβέντους, Γαλατασαράι και Ρόσενμποργκ, αφού πρώτα είχαν αποκλείσει στα προκριματικά τη Ντιναμό Τιφλίδας.

Να σημειωθεί πως αμέσως μετά το δεύτερο γκολ της Μπιλμπάο, παραλίγο να σημειωνόταν τραγικό δυστύχημα στο «Βαγέκας», καθώς το προστατευτικό κιγκλίδωμα στην εξέδρα των Βάσκων οπαδών υποχώρησε και αρκετοί φίλοι της ομάδας έχασαν την ισορροπία τους, πέφτοντας στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.