Oι άμυνες θα περάσουν δύσκολο βράδυ
ΛΙΝΚΟΛΝ
Η Λίνκολν κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της Μπόλτον (0-1), παρότι χρειάστηκε να περάσει ένα πολύ δύσκολο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεσαν ασφυκτικά και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι και μία κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Η ομάδα των Κοεν – Σο άντεξε στην πίεση και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0. Στην επανάληψη, κόντρα στη ροή του αγώνα, βρήκε ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε, καθώς από δυνατή εκτέλεση πλαγίου και κεφαλιά έγινε το 0-1. Η Μπόλτον αντέδρασε, ανέβασε ξανά την πίεσή της και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως η Λίνκολν άντεξε μέχρι το φινάλε και κράτησε ένα πολύτιμο τρίποντο.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λίνκολν στην Τσάμπιονσιπ, με τους νεοφώτιστους να φτάνουν τους τρεις βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές (1-0-2) και να βρίσκονται στη 17η θέση. Παράλληλα, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της στη σεζόν που κράτησε ανέπαφη την εστία της, με τον Γουίκενς να πραγματοποιεί 7 (!) αποκρούσεις και να έχει καθοριστική συμβολή στη νίκη.
Αγωνιστικά Νέα: H Λίνκολν ενίσχυσε την επιθετική της γραμμή, με την απόκτηση του Μίκελ Λάντεφογκεντ, τον οποίο απέκτησε από το Σουηδικό πρωτάθλημα (Βαστέρας). Επιβεβαίωθηκαν τα άσχημα σενάρια για τον τραυματισμό του δεξιού μπακ – και αρχηγού – Νταρίκουα (2/0), ο οποίος θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η ομάδα εξετάζει έτοιμες λίστες για να προλάβει την λήξη της μεταγραφικής περιόδου ώστε να βρει αντικαταστάτη. Εκτός πλάνων παραμένει και ο έμπειρος επιθετικός Κόλινς (-). Πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ούτε ο κεντρικός χαφ Μπράντλεϊ (-)
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ
Η Μπλάκμπερν δεν τα κατάφερε εντός έδρας και ηττήθηκε από την ΚΠΡ (1-2), γνωρίζοντας την ήττα. Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές φάσεις εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Μπλάκμπερν πήρε το προβάδισμα λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν στο 49ο λεπτό ένα θεαματικό βολέ έγραψε το 1-0. Η χαρά της, όμως, κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς η ΚΠΡ εκμεταλλεύτηκε τις πλαγιοκοπήσεις της και έφερε άμεσα το ματς στα ίσια. Η ομάδα του Μόουμπρεϊ δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούσαν την μπάλα οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στο 74ο λεπτό πέτυχαν και δεύτερο γκολ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και ρίχνοντας τους γηπεδούχους στο καναβάτσο.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Μόουμπρεϊ, η οποία έμεινε στους 4 βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές (1-1-1) και βρίσκεται στη 10η θέση. Παράλληλα, και στα πέντε φετινά παιχνίδια της έχει επιβεβαιωθεί το G/G, ενώ σε όλα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρία γκολ.
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ ξανά ο επιθετικός Γιόργκενσεν (-), ο κεντρικός χαφ Μπαρατζί (-), ο επιθετικός Οχάσι (2/0), ο αμυντικός Γουόρτον (-) και ο στράικερ Κάργκμπο (-), ενώ θα λείψει για καιρό ο πλάγιος μπακ Μίλερ (-). Αμφίβολοι οι μπακ Λίδερλαντ (-), Ντε Νέβε (-)
Τάσος Αγραπίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Αμφότερες έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι τα παιχνίδια τους έχουν έντονο ρυθμό και αρκετές φάσεις. Η Λίνκολν μπορεί να κράτησε το μηδέν απέναντι στη Μπόλτον, όμως δέχθηκε μεγάλη πίεση και χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Γουίκενς για να πάρει τη νίκη. Από την άλλη, η Μπλάκμπερν έχει επιβεβαιώσει το G&Ο. Με δεδομένη την επιθετική διάθεση και τα αμυντικά κενά που παρουσιάζουν, περιμένουμε ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες.
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπέρμιγχαμ
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Ντέρμπι
Πρέστον
Μπρίστολ Σίτι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπόλτον
Σουόνσι
Γουότφορντ
Στόουκ
Νόριτς
Τίγκρε
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Πλατένσε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Σαν Λορέντζο
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Ρέμο
Κοριτίμπα
HEBC Αμβούργο
Ντόρτμουντ
Ζυρίχη
Γιούνγκ Μπόις
Βόλος Elabet
Καλαμάτα
Πάρμα
Κρεμονέζε
Τορίνο
Μόντσα
Κάλιαρι
Βερόνα
Παλέρμο
Μάντοβα
Μίντλεσμπρο
Τσάρλτον
Μίλγουολ
Γουέστ Μπρομ
Κάρντιφ
ΚΠΡ
Μπέρνλι
Ρέξαμ