Το έχουν και οι δύο το γκολ
* Εξ αναβολής αγώνας από την 11η αγωνιστική
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ
Πέρασε με σχετική άνεση με 1-3 από την έδρα της Κιλμάρνοκ. Έκανε ένα καταπληκτικό 1ο ημίχρονο, όπου με πρωταγωνιστή τον εξτρέμ από την Ζιμπάμπουε Μασουανίς (12/7), ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, βρέθηκε από το 26ο λεπτό να προηγείται με 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ σε 1-2 στο 49' με τον Τίφονεϊ (6/1) και πίεσαν και για την ισοφάριση χωρίς όμως να καταγράψουν κάποια σημαντική φάση. Η Μάδεργουελ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3 στο 68ο λεπτό όταν ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός Σταματελόπουλος (12/5) ευστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι δίνοντας στέρεες βάσεις στη νίκη των φιλοξενούμενων. Η Κιλμάρνοκ προσπάθησε να ξαναδώσει ενδιαφέρον στον αγώνα, 3 λεπτά μετά, στο 71', όταν ο Μάγιο (10/0) έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ουορντ (12/0) αλλά από εκεί και πέρα η Μάδεργουελ διαχειρίστηκε άνετα τον υπόλοιπο αγώνα και δεν επέτρεψε κάποια άλλη ευκαιρία.
"Ο τρόπος με τον οποίο μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του με ικανοποίησε" δήλωσε ο τεχνικός Γενς Άσκου.
Έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία καθώς έχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων πρωταθλήματος με 3 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ στην έδρα της έχει στα τελευταία 5 παιχνίδια 2-2-1.
Βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς σε 12 παιχνίδια και ελπίζει σε νίκη στο σημερινό εξ αναβολής για να πιάσει στη 3η θέση την αντίπαλο της Χιμπέρνιαν.
Έχει την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 20 γκολ βάζοντας στατιστικά 1.6 ανά ματς.
Αγωνιστικά Νέα:
Νέοι τραυματισμοί δεν υπάρχουν για την ομάδα.
Παραμένουν εκτός με χρόνια προβλήματα οι: Στουπάρεβιτς (επιθετικός), Νίκολσον (μέσος), Ρόμπινσον (επιθετικός), Όξμποροου (τερματοφύλακας) ενώ αναμένεται να επιστρέφει στην αποστολή της ομάδας ο Ο'Ντόνελ (αμυντικός)
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ
Σε υψηλές πτήσεις συνεχίζεται να βρίσκεται η φετινή πορεία της Χιμπέρνιαν.
Συνεχίζει να είναι 3η στον βαθμολογικό πίνακα στους 21 βαθμούς, μαζί με τους Ρέιντζερς με ένα παιχνίδι περισσότερο όμως.
Οι Χιμπς νίκησαν με ευκολία, με 2-0 στην έδρα τους τη Νταντί το περασμένο Σάββατο. Το σκορ αυτό ίσως να τους αδικεί κιόλας, καθώς είχαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τη μπάλα στα πόδια τους δημιουργώντας αρκετές και καλές ευκαιρίες για γκολ.
Πιο αναλυτικά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30ο λεπτό με 1-0 όταν ο στράικερ Μπόουι (13/4) ευστόχησε με δυνατό σουτ εντός περιοχής. Πριν από αυτό είχαν προηγηθεί ήδη δύο μεγάλες ευκαιρίες από την Χιμπέρνιαν. Η Νταντί είχε ρόλο κομπάρσου, καθώς οι Χιμπς συνέχισαν να κάνουν ευκαιρίες μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο μονόλογος συνεχίστηκε και μοιραία έγινε το 2-0 στο 59' έπειτα από όμορφη συνεργασία εντός περιοχής των Μπόουι και ΜακΓκραθ (13/5) με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα. Μάλιστα ο Ιρλανδός επιθετικός μέσος είχε και δοκάρι ένα λεπτό πριν όταν και έπιασε ένα ωραίο σουτ από τα 25 περίπου μέτρα χωρίς να μπορέσει να το πανηγυρίσει όμως. Από εκεί και πέρα η Χιμπέρνιαν χαλάρωσε και άφησε τη Νταντί να βγάλει δύο μεγάλες φάσεις για γκολ όμως δεν το πλήρωσε καθώς ο τερματοφύλακας της Σάλινγκερ δήλωσε παρών και στις δύο περιπτώσεις. Έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
"Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Συνολικά ήταν μια πραγματικά καλή μέρα στη δουλειά" δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Ντέβιντ Γκρέι μετά τη λήξη της αναμέτρησης
Οι Χιμπς βρίσκονται σε καλή φόρμα στο πρωτάθλημα καθώς τις 6 τελευταίες αγωνιστικές μετρούν 4-1-1 ρεκόρ με 13-4 υπέρ τους τέρματα.
Εκτός έδρας έχουν φετινό ρεκόρ 3-3-1 σε 7 παιχνίδια, βρίσκοντας ωστόσο έστω ένα γκολ στα 5 από αυτά.
Έχει την 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 23 γκολ.
Στη προηγούμενη της επίσκεψη στο Φιρ Παρκ είχε κερδίσει με 0-3.
Αγωνιστικά Νέα:
Δεν έχουν προστεθεί νέοι τραυματισμοί.
Οι μέσοι Λέβιτ (8/0) και Μολοτνίκοφ (0/0) θα απουσιάζουν για ακόμα ένα ματς. Λόγο για σύντομη επιστροφή και των 2, ωστόσο, κάνουν τα ρεπορτάζ.
*Τα 8 στα 10 τελευταία μεταξύ των 2 ήρθαν Over2.5
Παναγιώτης Λαζάρου
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Δύο φύση επιθετικές ομάδες θα αναμετρηθούν στο γρασίδι του Φιρ Παρκ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο για πρόβλεψη σημείου καθώς και οι δύο είναι φορμαρισμένες και κοντά η μία στην άλλη στη βαθμολογία. Πάμε με το ποντάρισμα στα γκολ λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στο Over2.5 που προκύπτει και από την πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση.
Σαουθάμπτον
Λέστερ
Χαλ
Ίπσουιτς
Στόουκ
Τσάρλτον
Σουόνσι
Ντέρμπι
Νόριτς
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Πρέστον
Ατλέτικο Μινέιρο
Φλαμένγκο
Γκρέμιο
Παλμέιρας
Νάπολι
Καραμπάγκ
Μπόντο Γκλιμτ
Γιουβέντους
Σλάβια Πράγας
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μάντσεστερ Σίτι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Τσέλσι
Μπαρτσελόνα
Γαλατασαράι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άγιαξ
Μπενφίκα
Μαρσέιγ
Νιούκαστλ
Ντόρτμουντ
Βιγιαρεάλ
Χαρτς
Σέλτικ
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ
Λίβινγκστον
Χ2