Τον πρώτο λόγο οι Βαλκάνιοι
Το Μαυροβούνιο υποδέχεται το Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη μέσα στο Λουξεμβούργο και ισοπαλία σε εντός έδρας φιλικό με τη Λετονία, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το διπλό από την Κύπρο.* Το Αζερμπαϊτζάν είναι σε πόλεμο με την Αρμενία κι όπως είναι λογικό το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα.
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Την περασμένη Τετάρτη αντιμετώπισε εντός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τη Λετονία, θέλοντας να προετοιμαστεί για τους αγώνες με Αζερμπαϊτζάν και Λουξεμβούργο. Ο αγώνας διεξήχθη στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα και στο ίδιο γήπεδο που θα δώσει και τα δύο επίσημα ματς. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, καθώς έβρεχε και φυσούσε δυνατός αέρας. Ο κακός αγωνιστικός χώρος έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο των 22 ποδοσφαιριστών και δεν μπόρεσε να νικήσει, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο φινάλε σε 1-1. Θέλησε να πιέσει για να βρει ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε και στο 26’ δέχτηκε τέρμα από τον Ταρασόφς. Είχε μπόλικο χρόνο μπροστά της για να αντιδράσει. Στην επανάληψη ανέβασε την απόδοσή της και παρά τις πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της ήταν ανώτερη. Επέμεινε μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε, καθώς ο Ιβάνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο μοναδικός της στόχος είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League και να πάρει την άνοδο για τη Β’ Κατηγορία. Βρίσκεται στην κορυφή με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της Εθνικής Μαυροβουνίου ολοκληρώθηκαν Under, ενώ τα δύο από αυτά ήταν και No Goal.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς τόνισε: «Ίσως το Αζερμπαϊτζάν να είναι πιο «φρέσκο» αφού δεν έπαιξε φιλικό κι εμείς κουραστήκαμε αρκετά. Δεν πρόκειται να εμφανιστούμε με μειωμένη προσοχή. Τους έχουμε αναλύσει πολύ καλά και ξέρουμε ότι μοιάζουν με τη Λετονία, όμως αυτοί θα παίξουν λίγο πιο επιθετικά. Θα έρθουν για να πάρουν τους τρεις πόντους όμως κι εμείς έχουμε επιθυμία για να συνεχίσουμε να κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας».
Αγωνιστικά Νέα: Θα εκτίσει την ποινή του ο τιμωρημένος κεντρικός αμυντικός Σάβιτς (54/5). Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό ο μεσοεπιθετικός Γιόβοβιτς (32/0) και δεν υπολογίζεται.
Η αποστολή του Μαυροβουνίου:
Τερματοφύλακες: Πέτκοβιτς (Ανζέ), Μιγιάτοβιτς (ΜΤΚ Βουδαπέστης), Ντραγκόγεβιτς (Μπουντούτσνοστ)
Αμυντικοί: Σάβιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σίμιτς (Παχτακόρ), Μάρουσιτς (Λάτσιο), Σόφρανατς (Σουτιέσκα), Μπουλάτοβιτς (Σουτιέσκα), Βούγιασιτς (Παρτιζάν), Ρασπόσοβιτς (Ριέκα), Ραντούνοβιτς (Άστρα Γκιούργκιου), Άντζιτς (Μπουντούτσνοστ)
Μέσοι: Βούκσεβιτς (Λεβάντε), Γιόβοβιτς (Γιάμπλονετς), Γιάνκοβιτς (Κροτόνε), Σκέκιτς (Παρτιζάν), Κόσοβιτς (Καϊράτ), Μπόλγεβιτς (Σταντάρ Λιέγης), Χακσαμπάνοβιτς (Νόρκεπινγκ), Σαβίτσεβιτς (Σαμσουνσπόρ), Χότσκο (Μουσκρόν), Ιβάνοβιτς (Μπουντούτσνοστ), Κάλεζιτς (Ζέτα), Ραΐτσκοβιτς (Μπουντούτσνοστ)
Επιθετικοί : Μπετσιράι (Βίσλα Κρακοβίας), Γιόβετιτς (Μονακό), Ισλάμοβιτς (Ρόζενμποργκ), Κόρντιτς (Ποντγκόριτσα), Βουϊτσίνοβιτς (Βόζντοβατς) ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Συμμετέχει στον πρώτο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας του Nations League και ο αρχικός στόχος του ήταν να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου που θα το αναγκάσει να παίξει σε πλέι άουτ για τον υποβιβασμό στην τελευταία Κατηγορία. Ωστόσο στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου άφησε καλές εντυπώσεις. Αρχικά αντιμετώπισε εντός έδρας το Λουξεμβούργο και παρά την ήττα με 2-1, έπαιξε αρκετά καλά, ενώ στάθηκε άτυχο καθώς δέχτηκε αυτογκόλ για την ισοφάριση. Τρία εικοσιτετράωρα αργότερα ταξίδεψε στην Κύπρο και μπόρεσε να «δραπετεύσει» από τη Λευκωσία μ’ ένα μεγάλο διπλό (0-1). Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Μεντβέντεφ στο 29ο λεπτό. Έπαιξε αρκετά προσεκτικά στη συνέχεια για να υπερασπιστεί το υπέρ του αποτέλεσμα, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικό στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε.
Η συγκομιδή των τριών βαθμών έπειτα από τις δύο πρώτες «στροφές» φέρνει την Εθνική Αζερμπαϊτζάν στην τρίτη θέση του ομίλου, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με το Λουξεμβούργο. Αν κατορθώσει να «αλώσει» την Ποντγκόριτσα θα κάνει τεράστιο άλμα ακόμα και για την κατάληψη της πρώτης θέσης που ισοδυναμεί με προβιβασμό στη Β’ Κατηγορία. Ομάδα που αρέσκεται να παίζει «σφιχτά», προτίμησε να μη δώσει φιλικό, άλλωστε είναι σε πόλεμο με τους Αρμένιους εδώ και μερικές εβδομάδες.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ποιότητα των αντιπάλων, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να δώσουμε χαρά σε όλους τους Αζέρους και να βελτιώσουμε την ψυχολογία τους» ήταν τα λόγια του προπονητή της Εθνικής Αζερμπαϊτζάν, Τζιάνι Ντε Μπιάζι ο οποίος ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μόλις τον περασμένο Ιούλιο.
Αγωνιστικά Νέα: Ένα και μοναδικό πρόβλημα αυτό του τραυματία επιθετικού Εμρέλι (20/4).
Η αποστολή του Αζερμπαϊτζάν:
Τερματοφύλακες: Μπαλάγιεφ (Καραμπάχ), Μαχαμανταλίγεφ (Καραμπάχ), Μπαϊράμοφ (Σουμγκαγίτ)
Αμυντικοί: Μεντβέντεφ (Καραμπάχ), Χουσεΐνοφ (Καραμπάχ), Χαλιλζάντε (Σαμπάχ), Χουσεΐνοφ (Καραμπάχ), Αλίγεφ (Κέσλα), Μπαντάλοφ (Σουμγκαγίτ), Σεϊντέγεφ (Σαμπάχ), Σαλαχλί (Σαμπάχ)
Μέσοι: Γκαράγεφ (Καραμπάχ), Αμπντουλάγιεφ (Μπολουσπόρ), Αλασκαρόφ (Νέφτσι Μπακού), Ντινίγεφ (Σαμπάχ), Χατζίγεφ (Κέσλα), Γιαμάλοφ (Ζίρα), Σαντίκοφ (Σουμγκαγίτ), Ιμπραχίμλι (Καραμπάχ), Μουσταφέγεβ (Σουμγκαγίτ)
Επιθετικοί : Σεϊντάγεφ (Σαμπάχ), Εμρέλι (Καραμπάχ), Αμπάσοφ (Νέφτσι Μπακού), Γκορμπάνι (Σουμγκαγίτ)
Εκτίμηση
Το Μαυροβούνιο θέλει να πετύχει την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση του Αζερμπαϊτζάν. Οι γηπεδούχοι είναι δικαιολογημένα το φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους. Οι Αζέροι αναμένεται να παραταχθούν με αμυντικούς προσανατολισμούς κι έχοντας ως πρώτο στόχο να μην παραβιαστεί η εστία τους. Δικαιολογημένα σε χαμηλές τιμές ο άσος και θα στραφούμε στο Under, αφού δύσκολα θα ανοίξει το ματς.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Χαϊντενχάιμ
Ντιναμό Δρέσδης
Κότμπους
Γκρόιτερ Φιρτ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Λουξεμβούργο
Κύπρος