Χωρίς τον Όσιμεν αλλά σαφώς καλύτερη η Νάπολι
Η Νάπολι υποδέχεται την Έμπολι για την 12η αγωνιστική της Σέριε Α. Από ισοπαλία στο Τσάμπιονς Λιγκ προέρχονται οι γηπεδούχοι, από εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα οι φιλοξενούμενοι.
ΝΑΠΟΛΙ Έχασε έτσι μία σημαντική ευκαιρία να θέσει γερές βάσεις για την πρόκριση της, αύξησε βέβαια τη διαφορά από την 3η Μπράγκα στους τέσσερις βαθμούς και όλα φαίνεται πως θα κριθούν στη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Στο πρωτάθλημα δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό και την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Σαλερνιτάνα. Ο Ρασπαντόρι μόλις στο 13’ της έδωσε το προβάδισμα με ένα σουτ μέσα από την περιοχή, η ίδια συνέχισε να πιέζει αλλά δεν βρήκε δεύτερο τέρμα στο πρώτο μέρος. Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, στο 49’ είχε δοκάρι με τον Πολιτάνο και τελικά στο 82’ ο Έλμας με ωραίο πλασέ «κλείδωσε» τη νίκη της.
Δεν μιλάει για πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, στόχος είναι η είσοδος της στην πρώτη τετράδα και μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται μέσα σε αυτή. Χωρίς τον Οσιμέν στην κορυφή της επίθεσης χάνει αρκετή από τη δυναμική της ακόμα και αν ο Ρασπαντόρι είναι σε καλή κατάσταση. Η νίκη σήμερα απέναντι στην Έμπολι κρίνεται επιτακτική καθώς μετά τη διακοπή ακολουθεί ένα άκρως δύσκολο πρόγραμμα όπου αντιμετωπίζει κατά σειρά τις Αταλάντα, Ίντερ και Γιουβέντους.
Αγωνιστικά Νέα: Ούτε τώρα επιστρέφει ο φορ Όσιμεν (8/6).
ΕΜΠΟΛΙ Ηττήθηκε από έναν άμεσο αντίπαλο, είχε σε κάποια σημεία καλή εικόνα και αυτά θέλει να κρατήσει. Το θέμα είναι βέβαια πως βρέθηκε πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού και φέτος η κατάσταση για την παραμονή της θα είναι σαφώς πιο δύσκολη. Η αλλαγή προπονητή έφερε μία μικρή βελτίωση, ο Αντρεατσόλι είναι μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις αλλά η λογική λέει πως η ομάδα θα πάει στη διακοπή για την εθνική ούσα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
«Πρέπει να ψάξουμε για μία σταθερότητα, στο τελευταίο παιχνίδι παίξαμε όπως θέλαμε αλλά ο αντίπαλος μας ήταν καλύτερος. Πρέπει να είμαστε πιο παραγωγικοί ακόμα και αν ρισκάρουμε να χάσουμε κάτι επειδή δεν έχουμε πολλές επιλογές. Δεν είναι μόνοι οι μέσοι που που πρέπει να το κάνουν αυτό αλλά να συμμετέχουν όλοι», σχολίασε ο κόουτς Αντρεατσόλι.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο μεσοεπιθετικός Μπαλντάντζι (10/1). Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Μάλεχ (8/0) όπως και ο φορ Ντέστρο (5/0). Παραμένουν εκτός ο μπακ Πετσέλα (6/0) και ο στόπερ Βαλούκεβιτς (8/0).
Εκτίμηση
Η Νάπολι θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες της στη Σέριε Α και να παραμείνει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Είναι φυσικά το φαβορί και αν δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα θεωρώ πως θα πάρει ένα εύκολο «τρίποντο». Από την άλλη η Έμπολι ξέρει το ρόλο της, δύσκολα θα ρισκάρει και θα έχει πρώτα στο μυαλό της την άμυνα. Δεν θεωρώ πάντως πως θα ξεφύγει το σκορ και γι’ αυτό θα πάω με τα 2-3 Goals.
Νιούκαστλ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ
Ρίβερ Πλέιτ
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Πλατένσε
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπόκα Τζούνιορς
Σαρμιέντο Χουνίν
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Μπελγράνο
Ντεφένσα Xoυστίσια
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Βέστερλο
Κοριτίμπα
Κορίνθιανς
Σαπεκοένσε
Σάο Πάουλο
Σάντος
Μιρασόλ
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Γκρέμιο
Βιτόρια Μπαΐα
Μπαΐα
Παλμέιρας
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρεν
Παρί Σεν Ζερμέν
Χάβρη
Μονακό
Ανζέ
Λιλ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Φράιμπουργκ
Σχοτ Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Μπραουνσβάιγκ
Ουνιόν Βερολίνου
Κριεσόου
Μάιντζ
Βίμποργκ
Κοπεγχάγη
Χόρσενς
Λίνγκμπι
Μίντιλαντ
Ράντερς
Άαρχους
Οντένσε
ΟΦΗ
Βόλος Elabet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Έλτσε
Μπαρτσελόνα
Χετάφε
Σανταντέρ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Αταλάντα
Σασσουόλο
Βενέτσια
Λέτσε
Τορίνο
Μίλαν
Φροζινόνε
Γιουβέντους
Πούμας
Νεκάξα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Πατσούκα
Καμπούρ
Φέγενορντ
Αϊντχόφεν
Χρόνινγκεν
Πόρτο
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Φαμαλικάο
Βιτόρια Γκιμαράες
Νασιονάλ Μαδέιρα
Νόρμπι
Σάντβικενς ΙΦ
Μπράγκε
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Χάμαρμπι
Γκάις
Μπρομαποϊκάρνα
Ντέγκερφορς
Γκεζτεπέ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αλάνιασπορ
Μπεσίκτας
Έγιουπσπορ
Γκαζιαντέπ
Τραμπζονσπόρ
Μπασακσεχίρ
Ίντερ
Μπολόνια
Ρόμα
Φιορεντίνα
Λάτσιο
Τζένοα
Κάλιαρι
Βερόνα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σαλερνιτάνα