8 ήττες στα 9 τελευταία η Σαουθάμπτον!
Η ουραγός Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Άστον Βίλα, υποδέχεται την ντεφορμέ Σαουθάμπτον, η οποία μετράει 8 ήττες στα 9 τελευταία!* Χωρίς κόσμο
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Κέρδισε με 1-0 την Άστον Βίλα στο «Μπράμαλ Λέιν» και διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες για παραμονή. Εκμεταλλεύτηκε μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, παίρνοντας το προβάδισμα με τον ΜακΓκόλντρικ (30’), στη συνέχεια πιέστηκε αρκετά, με την αντίπαλο της να είχε δοκάρι και άλλες δύο κλασσικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Από το 57’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αλλά άντεξε την πίεση και πήρε τους τρεις βαθμούς.
«Προφανώς ήταν λίγο πιο δύσκολο όταν βρεθήκαμε με 10 παίκτες, όμως δείξαμε καλό χαρακτήρα. Η ομάδα έδειξε ότι έδωσε τα πάντα για να πάρει αποτέλεσμα. Αμυνθήκαμε καλά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της, Γουάιλντερ.
Δεύτερη νίκη στα έξι τελευταία (2-0-4), βάζοντας τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών. Συνεχίζει να ψάχνει θαύμα για την παραμονή, αφού παραμένει στην τελευταία θέση και στο -12 από τη ζώνη του υποβιβασμού μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο έμπειρος στόπερ Τζαγκιέλκα (6/0), ενώ παραμένουν εκτός ο έτερος στόπερ Ίγκαν (22/0), ο στόπερ/μπακ Ρόμπινσον (8/0), οι χαφ Μπάσαμ (25/0), Μπεργκ (13/1) και ο μπακ Μπογκλ (10/2).ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
8η ήττα στα 9 τελευταία, αυτή τη φορά με 1-0 από την Έβερτον εκτός έδρας. Πλήρωσε για άλλο ένα παιχνίδι τα κενά στην άμυνα της και βρέθηκε πίσω μόλις στο 9ο λεπτό. Στη συνέχεια κέρδισε μέτρα, δεν απειλήθηκε από την αντίπαλο της, όμως δεν είχε τον τρόπο για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Φάνηκε απειλητική μονάχα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Τζενεπό και Βέστεγκααρντ για να ισοφαρίσει.
Αν δεν είχε μαζέψει αρκετούς βαθμούς στον πρώτο γύρο, τώρα θα κινδύνευε σοβαρά με υποβιβασμό. Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τις 4 Γενάρη και τη νίκη επί της Λίβερπουλ, τρέχοντας ένα αρνητικό σερί 9 αγώνων με 8 ήττες και 1 ισοπαλία. Έχει υποχωρήσει στην 14η θέση με 30 βαθμούς και στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού μ’ ένα παιχνίδι λιγότερο.
Σε ερώτηση για το αν η ομάδα βρίσκεται στη μάχη της παραμονής, ο τεχνικός της Χάσενχουτλ απάντησε: «Μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε. Για κάποιον είναι μάχη παραμονής, για κάποιον είναι κάτι άλλο. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει κάτι καλό στη σεζόν, διαφορετικά δεν θα είχαμε 30 βαθμούς σ’ αυτό το σημείο. Τώρα ψάχνουμε την πρώτη νίκη. Ξέρουμε πως να το κάνουμε, δεν είναι ότι δεν έχουμε κερδίσει άλλο παιχνίδι, νικήσαμε στο Κύπελλο απέναντι στις Γουλβς και Άρσεναλ. Ναι δεν είναι παιχνίδια πρωταθλήματος όμως παίξαμε με ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ».
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψαν στις προπονήσεις κι έχουν καλές ελπίδες επιστροφής ο ποιοτικός νεοαποκτηθέντας χαφ Μιναμίνο (4/2), ο μπακ Γουότερ-Πίτερς (19/0) κι ο αναπληρωματικός αμυντικός μέσος Ντιαλό (11/0). Παραμένουν εκτός ο βασικός αμυντικός χαφ Ρομέου (20/1), ο εξτρέμ Γουόλκοτ (16/2), ο χαφ Σμόλμποουν (3/0) και ο αναπληρωματικός φορ Ομπαφέμι (1/0). Δεν αποκλείεται να πάρει «ανάσες» ο πολύτιμος εξτρέμ Τζενεπό (19/1) ο οποίος έχει πάρει πολλά παιχνίδια μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.
Εκτίμηση
Φουλ ντεφορμέ η Σαουθάμπτον, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα μια νίκη αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρείται με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Αρκετά προβλήματα και για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία είναι αναγκασμένη να ρισκάρει σε κάθε παιχνίδι αφού δεν αρκούν πλέον οι ισοπαλίες. Αμφότερες έχουν προβλήματα ανασταλτικά, πιθανό να δούμε ματς με γκολ αφού θα το κυνηγήσουν και οι δύο. Θα πάμε με το αμφίσκορο.
Γουλβς
Φούλαμ
Έβερτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Στρασβούργο
Μονακό
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Νις
Μετς
Ναντ
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Ρεν
Λυών
Λανς
Λοριάν
Χάβρη
Λιλ
Οσέρ
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βίμποργκ
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Βέιλε
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Άρης
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Νάσβιλ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Άλκμααρ
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Χρόνινγκεν
Χέρενφεν
Άγιαξ
Μιάλμπι
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
Κάλμαρ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Μάντσεστερ Σίτι
Τότεναμ
Τσέλσι
Λίβερπουλ
Λέστερ
Άρσεναλ
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Γουέστ Μπρομ