Σκοράρουν και οι δύο στην Ουψάλα
ΣΙΡΙΟΥΣ
Η Σίριους επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Βαστέρας για την 20η αγωνιστική της Allsvenksan σε ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκε μπροστά στο σκορ και διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της.
Η Σίριους είχε χάσει συνεχόμενα παιχνίδια και είχε δει τη διαφορά από τους διώκτες της να μειώνεται και έτσι το ματς είχε αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα της Ουψάλας. Το πρώτο μέρος ήταν φτωχό από άποψη ευκαιριών και συγκινήσεων, με τη Σίριους να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ούνεκεν να σκοράρει και να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμά της και επέστρεψε στις νίκες.
Χαρούμενος για το αποτέλεσμα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μετά το ματς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδράσαμε. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά μετά τα αποτελέσματα που είχαμε στα προηγούμενα ματς.
Δεν κάναμε το καλύτερό μας πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την ένταση, βρήκαμε το γκολ και στη συνέχεια δείξαμε μεγάλη πειθαρχία. Ήταν σημαντικό για εμάς να κρατήσουμε το μηδέν και να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς. Αυτή η νίκη δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας.»
Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 45 βαθμούς στο +7 από τη 2η Γιουργκόρντεν.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν στη δράση ο βασικός επιτελικός χαφ Λιμάτα που ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε (2 συμ., 2 γκολ) και ο κεντρικός αμυντικός Σούμακ (16 συμ. / 4 γκολ) που εξέτισε την τιμωρία του. Ως αμφίβολος παρουσιάζεται ο σημαντικός χαφ Νάρτεϊ (9 συμ.).
ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ
Η Ντέγκερφορς πήρε πολύ σημαντική νίκη εντός έδρας καθώς επικράτησε με 2-0 της Χάλμσταντ για την 20η αγωνιστική της Allsvenskan σε ένα ματς στο οποίο ήταν αποτελεσματική και πήρε το τρίποντο βρίσκοντας και τα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος.
Η Χάλμσταντ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και είχε τις στιγμές της, ωστόσο η Ντέγκερφορς ήταν αυτή που μπήκε σε θέση οδηγού στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Φρίτζσον να σκοράρει και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και βρήκε και δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον κεντρικό χαφ Γκιρμάι να σκοράρει διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 88ο λεπτό της συνάντησης, κλειδώνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.
Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μετά το τέλος του ματς: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Ξέραμε από πριν ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Χάλμσταντ έχει βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Όλοι έπρεπε να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και σήμερα είδαμε πόσο σημαντικοί είναι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Ο Λούντβιγκ και ο Ναόμ έδωσαν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν και μας βοήθησαν να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη».
Βρίσκεται εντός επικίνδυνης ζώνης στη 14η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Κάλμαρ που είναι 13η και εκτός ζώνης.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός εξακολουθεί να είναι ο κεντρικός αμυντικός Πικαράινεν (6 συμ. / 1 γκολ), ενώ νέο πρόβλημα είναι αυτό του αριστερού μπακ Ντιαταρά (20 συμ. / 1 γκολ) που συμπλήρωσε κάρτες και τιμωρήθηκε. Επιστρέφει στη δράση ο χαφ Ντζάμπιτς (8 συμ.) που εξέτισε την τιμωρία του.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Εκτίμηση
Παιχνίδι κομβικό και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους βέβαια για την καθεμία. Η Σίριους παρά το γεγονός πως προερχόταν από ένα δύσκολο διάστημα με τρεις συνεχόμενες ήττες, επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 1-0 της Βαστέρας και δείχνει να έχει αλλάξει ψυχολογία. Εντός έδρας συνήθιζε να είναι πολύ δυνατή και πονοκέφαλος για κάθε αντίπαλο. Η Ντέγκερφορς ψάχνει παντού βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη αλλά χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια την εφετινή σεζόν. Δεν θα πάμε σε αποτέλεσμα, αλλά θα κυνηγήσουμε το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες που έχει ένα ρίσκο αλλά αξίζει από πλευράς απόδοσης.
Λιντς
Νιούκαστλ
Μπάνφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Λανούς
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ουρακάν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Φλαμένγκο
Κορίνθιανς
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Πανθρακικός
ΠΑΟΚ Β'
Πανιώνιος
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Όστιν
Σικάγο Φάιαρ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σαν Ντιέγκο
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ίντερ
Ουντινέζε
Κόμο
Πάρμα
Τορίνο
Ρόμα
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Άρης Λεμεσού
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Πούμας
Σάντος Λαγκούνα
Χουάρεζ
Μπράγκα
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Μαρίτιμο
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Φαμαλικάο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γιουργκόρντεν
Γκάις
Χάμαρμπι
Έλφσμποργκ
Γκέτεμποργκ
Κάλμαρ
Χάκεν
Μπρομαποϊκάρνα
Μάλμε
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μιάλμπι
Έργκριτε
Χάλμσταντ