Προσανατολισμός στα γκολ
Η Χέρακλες φιλοξενεί τη Σπάρτα Ρότερνταμ για τη 14η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Από νίκη στην έδρα της Άλμερε Σίτι προέρχονται οι «μελανόλευκοι», ενώ οι «μονομάχοι» ηττήθηκαν από την Ουτρέχτη εντός έδρας.
ΧΕΡΑΚΛΕΣΚάπως έτσι μετά από πέντε ματς με ρεκόρ 0-1-4, η Χέρακλες πανηγύρισε ξανά ένα τρίποντο και μάλιστα εκτός έδρας κόντρα στην εξίσου νεοφώτιστη Άλμερε, με την οποία έχει κοινό στόχο την παραμονή. Με 15 βαθμούς οι «μελανόλευκοι» ισοβαθμούς με Εξέλσιορ και Άγιαξ στην 8η θέση της βαθμολογίας, αλλά λόγω διαφοράς τερμάτων είναι προς το παρόν στη 10η.
Ικανοποιημένοι όλοι στην ομάδα από τη συγκομιδή, αλλά ζητούμενο πλέον είναι η σταθερότητα και η βελτίωση της άμυνας, αφού έχει τη χειρότερη στην Ερεντιβίζιε με 32 γκολ παθητικό. Χαρακτηριστικό εξάλλου πως μετρά 7 σερί Over στα παιχνίδια της, και πέντε εξ αυτών μάλιστα Over 3,5.
«Δεν έχει καμία σχέση το ματς με την Άλμερε Σίτι και αυτό με τη Σπάρτα Ρότερνταμ, ούτε ο τρόπος που τα προσεγγίζουμε. Σίγουρα πάντως η νίκη μας επί της Άλμερε μας έχει δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση» δήλωσε ο κόουτς Λάμερς.
Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο βασικός στόπερ και αρχηγός Χούχμα (11/1). Εκτός παραμένουν οι επιθετικοί Χόρνκαμπ (1/0) και Φαν Όυρσχοτ (3/0), ο βασικός μπακ Μπάκμποορντ (10/0) και ο πολύτιμος εξτρέμ Λάουρσεν που δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί ακόμα φέτος.
ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜΉττα πισωγύρισμα για τη Σπάρτα που ήταν μεν πολύ καλύτερη, αλλά η ουσία είναι πως συνέχισε να δείχνει ασταθής και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Με 18 βαθμούς υποχώρησε στην 7η θέση και ψάχνει αντίδραση, αλλά οι απουσίες που έχει στην επίθεση την επηρεάζουν αρκετά.
«Σκασμένος» ήταν ο κόουτς Ράσνταϊκ μετά το ματς με την Ουτρέχτη, δηλώνοντας πως αν αυτό το ματς παιζόταν άλλες 10 φορές, τις 9 η ομάδα του θα νικούσε, ενώ τόνισε πως αν δεν γίνουν πιο κυνικοί οι παίκτες του μπροστά στη εστία θα υπάρχει πρόβλημα.
Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο κομβικός μεσοεπιθετικός Φερσχούερεν (11/3). Εκτός παραμένουν ακόμα ο στόπερ Ειρντχάουζεν (-) και ο μπακ Σέρχι Ροζάνας (-) και κυρίως ο βασικός και πολύτιμος εξτρέμ Σάιτο (5/2) και ο επίσης βασικός χαφ Κλεμέντ (11/0).
Εκτίμηση
Ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς η Χέρακλες παρουσιάζεται πολύ πιο δυναμική εντός έδρας και έρχεται από ευρεία νίκη μακριά από το σπίτι της ταυτόχρονα, ενώ η Σπάρτα είναι μεν πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα, αλλά έχει πολύ μεγάλα «σκαμπανεβάσματα» φέτος. Η επιλογή σημείου θεωρώ πως δεν προσφέρει καμία ασφάλεια αφού θα πρόκειται για... ζαριά. Συνεπείς αμφότερες πάντως στο σκοράρισμα και αξίζει το ρίσκο στο να σημειωθούν 4-6 γκολ, αφού το Over είναι χαμηλά σε απόδοση, μιας και εμφανίζεται σερί στα τελευταία τους παιχνίδια.
Μπόρνμουθ
Μάντσεστερ Σίτι
Τσέλσι
Τότεναμ
Ριντ
Βολφσμπέργκερ
Γκενκ
Αντβέρπ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Βέστερλο
Σταντάρ Λιέγης
Ροσάριο Σεντράλ
UCV
Μπόκα Τζούνιορς
Κρουζέιρο
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Άγιαξ
Ουτρέχτη
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χέρενφεν
Εξέλσιορ
Βάαλβαϊκ
Τσβόλε
Άλμερε Σίτι
Φίτεσε
Φόλενταμ