Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Θρίαμβος της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι (video)

Μπουντεσλίγκα: Θρίαμβος της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2015 18:21
Θρίαμβος για την Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ! Οι Βεστφαλοί κέρδισαν με 3-0 τη Σάλκε στο «Signal-Iduna-Park» χάρη σε τρία γκολ των Ομπαμεγιάνγκ (78’), Μχιταριάν (79’) και Ρόις (86’) στο δεύτερο μέρος.

Εντυπωσιακή ήταν η Ντόρτμουντ κόντρα στη Σάλκε. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ωστόσο με τρία γκολ στην επανάληψη, πήρε τη νίκη με 3-0 στην έδρα της και συνεχίζει το «σκαρφάλωμα» στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα

Οι Βεστφαλοί είχαν την πλήρη υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έχαναν τα… άχαστα, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το ημίχρονο. Μόλις στο 4’ ο Βέλενροϊτερ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ στο 26’ ο Νάστασιτς έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Γκαμπονέζου. Στο ίδιο λεπτό ο Βέλενροϊτερ απόκρουσε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Ρόις, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σαχίν έστειλε τη μπάλα πάνω στον 19χρονο πορτιέρο της Σάλκε.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε την πίεση και στο 33’ είχε νέα ευκαιρία, με τον Χέβεντες να βάζει σωτήρια την προβολή στον Καγκάβα, ενώ στο 34’ ο Ρόις επιχείρησε το σουτ από την περιοχή, με τον Νοϊστέντερ να διώχνει με το κεφάλι, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Μπουντεσλίγκα: Θρίαμβος της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι (video)
Δύο λεπτά μετά ο Ρόις απείλησε ξανά με μακρινό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, προς απογοήτευση του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος τραβούσε τα μαλλιά του για το πως η ομάδα του δεν είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα.

Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ συνέχισε να έχει την υπεροχή και τελικώς κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη σε ένα λεπτό. Στο 78’ ο Ομπαμεγιάνγκ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βέλενρόιτερ και πανηγύρισε το γκολ με μάσκα… Μπάτμαν, ενώ στο 79’ ο Μχιταριάν έκανε την κοντινή προβολή, μετά από γύρισμα του Γκουντογκάν, «γράφοντας» το 2-0.

Η Σάλκε δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 86’, μετά από τραγικό λάθος του Βέλενρόιτερ, ο Ρόις διαμόρφωσε το τελικό 3-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα στη μεγάλη νίκη της Ντόρτμουντ.

Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη της Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα, με τους Βεστφαλούς να ανεβαίνουν στην 9η θέση με 28 βαθμούς, την ώρα που η Σάλκε υποχώρησε στην 5η με 35.

Στην ίδια θέση βρίσκεται και η Άουγκσμπουργκ, μετά την ήττα της με 1-0 από τη Χέρτα στο Βερολίνο, χάρη σε γκολ του Καλού στο 88’. Κερδισμένη η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε με 1-0 της Φράιμπουργκ με γκολ του Ρολφς στο 33’ (στον πάγκο ο Παπαδόπουλος) και ανέβηκε στην 4η θέση με 36 βαθμούς.

Την ήττα με 2-0 στην έδρα της Χόφενχαιμ γνώρισε η Μάιντς του Καπίνο (έμεινε στον πάγκο), ενώ η Στουγκάρδη του Χουμπ Στέφενς ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Ανόβερο και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.