Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το σήκωσε η Τσέλσι (video)

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το σήκωσε η Τσέλσι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/3/2015 19:55
Το πρώτο τρόπαιο στη σεζόν στην Αγγλία ανήκει στην Τσέλσι! Οι «μπλε» με γκολ των Τέρι (45’) και Ντιέγκο Κόστα (56’) κέρδισαν με 2-0 την Τότεναμ στο «Γουέμπλει» και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ Αγγλίας για 5η φορά στην ιστορία τους.

Τον πρώτο του τίτλο στη 2η θητεία του στην Τσέλσι κατέκτησε ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς οι «μπλε» του Λονδίνου νίκησαν με 2-0 τη συμπολίτισσα Τότεναμ στον τελικό του Λιγκ Καπ και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Τα γκολ του αρχηγού, Τζον Τέρι (45’) και του Ντιέγκο Κόστα (56’) χάρισαν το τρόπαιο στην Τσέλσι, η οποία κατέκτησε τον τίτλο για 5η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2007, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση από την Τότεναμ για τον χαμένο τελικό του 2008.

Χαμηλό το τέμπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, με την Τότεναμ να είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10ο λεπτό με τον Έρικσεν, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το σήκωσε η Τσέλσι (video)
Η απουσία του τιμωρημένου Μάτιτς έδειχνε να επηρεάζει την Τσέλσι, που έπαιζε με αμυντικό χαφ τον Ζουμά, ωστόσο η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ισορρόπησε και δεν επέτρεψε στους παίκτες της Τότεναμ να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της.

Οι «μπλε» έψαχναν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των «πετεινών» και κατάφεραν να σκοράρουν στο 45’ με γκολ του αρχηγού τους. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν, η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυντικών και στρώθηκε στον Τέρι, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα ένα λεπτό μετά ο Γιορίς μπλόκαρε δύσκολα τη κεφαλιά του Κέιχιλ, σώζοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, στο οποίο ο Ντιέγκο Κόστα θα μπορούσε να δει ακόμα και κόκκινη κάρτα για την ενέργεια του να ακουμπήσει με την παλάμη το πρόσωπο του Μπενταλέμπ στο 27’.

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στην επανάληψη και αφού προειδοποίησε στο 49’ με ψαλιδάκι του Φάμπρεγκας (μπλόκαρε ο Γιορίς), η ομάδα του Μουρίνιο κατάφερε να πετύχει 2ο γκολ στο 56’ και να πάρει μεγάλο προβάδισμα.

Ο Φάμπρεγκας έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Κόστα, ο οποίος από πλάγια θέση επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Γουόκερ και να καταλήγει στα δίχτυα του Γιορίς. Οι «μπλε» είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με πλασέ του Αζάρ (64’) και κεφαλιά του Φάμπρεγκας (67’), ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν για 3η φορά την εστία των «πετεινών».

Η Τότεναμ κέρδισε μέτρα στα τελευταία λεπτά, ψάχνοντας το γκολ για να επιστρέψει στο ματς, ωστόσο οι αμυντικοί της Τσέλσι με σωτήρια τάκλιν κράτησαν το μηδέν, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε και την ομάδα του Μουρίνιο να κατακτά το τρόπαιο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.