Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Άλωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ» η Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: «Άλωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ» η Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/9/2016 23:53
Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με αντίπαλο την Τσέλσι. Με τρομερή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, οι «κόκκινοι» κέρδισαν με 2-1 τους «μπλε» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και τους έπιασαν στην 2η θέση της βαθμολογίας. Λόβρεν (17’) και Χέντερσον (36’) τα γκολ, μείωσε με Κόστα (61’) η ομάδα του Κόντε.

Η Λίβερπουλ υποχρέωσε την Τσέλσι στην πρώτη της ήττα τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ πέρασε με 2-1 από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και έφυγε για δεύτερη σερί χρονιά με νίκη από το Δυτικό Λονδίνο.

Οι «κόκκινοι» ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν την καθολική υπεροχή του παιχνιδιού. Με τρομερό πρέσινγκ σ’ όλο το γήπεδο, οι παίκτες του Κλόπ «έπνιξαν» την αντίπαλο τους, που δεν μπορούσε να απειλήσει σε κανένα σημείο την εστία του Μινιολέ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2’, με τον Στάριτζ να επιχειρεί το μακρινό σουτ και τον Κουρτουά να αποκρούει με διπλή προσπάθεια, αφού σε πρώτο χρόνο η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ακούμπησε τη γραμμή του τέρματος.

Η επόμενη αξιόλογη φάση ήταν αυτή του 0-1! Στο 17’ ο Κουτίνιο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα της Τσέλσι πιάστηκε στον ύπνο και ο Λόβρεν από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να απαντήσουν και στο 37’ η Λίβερπουλ έφτασε σε δεύτερο γκολ με άπιαστο μακρινό σουτ του Χέντερσον, που πήγε στο γάμα της εστίας του Κουρτουά. Σίγουρα βάζει υποψηφιότητα για τα κορυφαία της σεζόν…

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Τσέλσι πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να πετύχει ένα γκολ για να επιστρέψει στο ματς. Αυτό το κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία, στο 61’, με τον Μάτιτς να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Κόστα να σπρώχνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά, ο φορ των «μπλε» θα μπορούσε να πετύχει νέο γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε πήγε πάνω στον Μινιολέ.

Η συνέχεια του αγώνα έβρισκε τους παίκτες της Τσέλσι να προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Λίβερπουλ, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Φλύαρη κατοχή, λάθος μεταβιβάσεις και καμία γρήγορη κίνηση από τον Κόντε, ο οποίος αποφάσισε να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 83’ (Πέδρο, Φάμπρεγκας, Μόουζες), αφήνοντας στον πάγκο τον δεύτερο επιθετικό του (Μπατσουαγί).

Η Λίβερπουλ δεν άφηνε κανέναν χώρο στους γηπεδούχους και στο 82’ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς, με τον Κουρτουά να αποκρούει σωτήρια την κοντινή κεφαλιά του Οριγκί. Το 2-1 υπέρ των «κόκκινων» έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπιασε τις Τσέλσι και Έβερτον (ματς λιγότερο) στην δεύτερη θέση, έχοντας μαζέψει 7 βαθμούς σε τρεις επισκέψεις στο Λονδίνο (Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.