Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Χριστούγεννα στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Χριστούγεννα στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/12/2017 17:00
Με γκολ του Μάριν (63’) ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Δοκάρι σε φάση που φαίνεται η μπάλα να πέρασε τη γραμμή ο Ανσαριφάρντ!

Ο Ολυμπιακός ξετύλιξε το δώρο της ΑΕΚ και με τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Οι Πειραιώτες ζορίστηκαν πολύ επιθετικά απέναντι στον αποδεκατισμένο ΠΑΣ, ωστόσο το εξαιρετικό σουτ του Μάριν (63’) έλυσε το γόρδιο δεσμό και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Τάκη Λεμονή.

Ο Ολυμπιακός έψαξε το γρήγορο γκολ και είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά από στατικές φάσεις. Στο 4’ ο Γιαννίκογλου έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Φορτούνη, ενώ στο 5’ η κεφαλιά του Σισέ, μετά από εκτέλεση κόρνερ, κατέληξε άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ο ΠΑΣ έκλεισε όλους τους χώρους και περιόρισε τους «ερυθρόλευκους» σε φλύαρη κατοχή.

Ενδεικτικό ότι η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 28’. Ο Φορτούνης βγήκε σε θέση βολής από το φάουλ του Μάριν, ωστόσο δεν κατάφερε να ευστοχήσει, επιλέγοντας κάτι ανάμεσα σε πλασέ και πάσα προς τους Ανσαριφάρντ και Σισέ. Η επόμενη και τελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 44’ με τον Φορτούνη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση ύστερα από πάσα του Μάριν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, «αγγίζοντας» το γκολ στο 50’. Ο Οφόε τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ, αυτός έκανε το σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού. Τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε ο Μάριν στο 63’, ανοίγοντας το σκορ με τρομερό σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή.

Στο 68’ ο Ανσαριφάρντ σπατάλησε σημαντική στιγμή με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 73’ το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια, όπως φάνηκε στο ριπλέι, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όμως ο βοηθός Γκάγκας με τον Τζήλο δεν το μέτρησαν.

Όσο το σκορ έμενε στο 1-0 ο ΠΑΣ θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, ωστόσο οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Προτό. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή στο 84’, με τον Γιαννίκογλου να διώχνει την καρφωτή κεφαλιά του Σισέ. Τρία λεπτά αργότερα, το σουτ του Μάριν κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε.

Ολυμπιακός: Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης (56' Πάρντο), Φορτούνης, Οφόε, Μάριν, Ομάρ, Ανσαριφάρντ (73' Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς και Σισέ (88' λ. τρ. Ζιλέ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (83' Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88' Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78' Μπετρά) και Μπέριος.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.