Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/1/2018 21:28
Χωρίς να πατήσει γκάζι, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 την Λαμία στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Χριστοδουλόπουλος (40’) και Λιβάγια (63’) τα γκολ.

Μια εβδομάδα μετά την ισοπαλία στην Λάρισα, η ΑΕΚ κέρδισε με το ξεκούραστο 2-0 την Λαμία στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφει την προσοχή της στα δύο «κολλητά» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, πιέζοντας από το ξεκίνημα για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 4’ ο Μπακασέτας σημάδεψε το δοκάρι με ωραίο πλασέ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πίτκας απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μασούντ. Στο 10’ ο Ιρανός βρήκε κάθετα τον Λιβάγια στην περιοχή, όμως το σουτ του Κροάτη ήταν άστοχο.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ απορρόφησε την πίεση της «Ένωσης», κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία της. Ενδεικτικό ότι η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 28’, όταν μετά από σέντρα του Μπακασέτα, ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό στο 40ο λεπτό. Έπειτα από όμορφη συνεργασία των Μπακασέτα, Λιβάγια και Σιμόες, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα και ο Χριστοδουλόπουλος από κοντά «έγραψε» το 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Πίτκας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Λιγάβια μέσα στην περιοχή, με το 1-0 να μένει ως το ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα πως στα πρώτα 45 λεπτά οι νεοφώτιστοι δεν είχαν ούτε τελική.

Η Λαμία δεν είχε ούτε τελική στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Σε φάση που ξεκίνησε από λάθος πάσα του Γκάλο, ο Αναστασόπουλος βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ γλίτωσε το γκολ σ’ αυτή τη φάση και στο 63’ «καθάρισε» το ματς. Ο Μπακασέτας σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, ο Πίτκας έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Λιβάια από κοντά «έγραψε» το 2-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν ήρεμα για την ΑΕΚ, με τον Τσιντώτα να επεμβαίνει μόνο μια φορά σε σουτ του Καραγιάννη (79’). Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η «Ένωση» ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80' Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (69' Κλωναρίδης), Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάγια (72' Γιακουμάκης).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ακόστα (57' Παντελιάδης), Ορτέγκα (74' Λινάρδος), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62' Μπούτνικ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.