Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Μπλόκο στην Τρίπολη για Ολυμπιακό

Σούπερ Λιγκ: Μπλόκο στην Τρίπολη για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/1/2018 21:42
Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και υποχώρησε από την κορυφή, όντας πλέον στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ιγκλέσιας (21’) και Ανσαριφάρντ (39’ πεν.) τα γκολ, φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Σερί ήταν και πάει! Μετά από εννέα διαδοχικές νίκες, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και γνώρισαν την πρώτη τους απώλεια μετά τις 28 Οκτωβρίου, όντας στο -1 από τον 1ο ΠΑΟΚ και στο +1 από την 3η ΑΕΚ, την οποία υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική.

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο πρώτο τέταρτο είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 8’ το σουτ του Τόνσο από το ημικύκλιο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 13’ ο Προτό χρειάστηκε να επέμβει, διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Αργεντινού. Ενδιάμεσα (10’) ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει με σουτ του Πάρντο από δύσκολη γωνία, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη να απομακρύνει.

Οι γηπεδούχοι στέκονταν εξαιρετικά και στο 22’ κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ιγκλέσιας νίκησε στον αέρα τον Ένχελς και με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Ένα λεπτό μετά (23’) οι Αρκάδες είχαν νέα καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Μανιά, με τον Προτό να αποκρούει.

Η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το γκολ ήρθε σο 29’ με απευθείας φάουλ του Μιραλάς, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ Δύο λεπτά μετά ο Βέλγος «άγγιξε» το γκολ με νέα εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Αστέρας απάντησε με δύο σουτ των Ιγκλέσιας (32’) και Μανιά (37’), όμως στο 38’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Τριανταφυλλόπουλο. Ο Ιρανός ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα.Ο Αστέρας δεν πτοήθηκε και θα μπορούσε να απαντήσει πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως ο Προτό αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μουνάφο (44’) μέσα από την περιοχή. Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 8 τελικές (5 στον στόχο) έναντι 3 του Ολυμπιακού (και οι 3 στο στόχο).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 λεπτών λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας γύρω από το γήπεδο, αφού η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εκτός γηπέδου για να αποτρέψει οπαδούς που θέλησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Γκαρθία έριξε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Μάριν, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, με εξαίρεση τη φάση στο 53ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης απομάκρυνε τη σέντρα του Φορτούνη ενώ στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε το σουτ του Μιραλάς από το ημικύκλιο.

Στο 70’ ο Γκαρθία πέρασε και τον Οφόε αντί του Πάρντο αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, ψάχνοντας το γκολ με βαθιές μπαλιές. Ένα δυνατό σουτ του Ζιλέ (72’) που έβγαλε ο Αθανασιάδης και ένα άστοχο σουτ του Κούτρη (81’) ήταν οι μοναδικές φάσεις των Πειραιωτών στο παιχνίδι. Στον αντίποδα, ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι στο 75’ σε μαρκάρισμα του Σισέ στον Μανιά, ενώ στο 83’ ο Τόνσο βρέθηκε στην περιοχή, ωστόσο αδράνησε και σπατάλησε σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους.

Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός υποχώρησε από την κορυφή, όντας στο -1 από τον ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στον αντίποδα, ο Αστέρας πέρασε στην 5η θέση όπου ισοβαθμεί με Ξάνθη και Πανιώνιο στους 27 βαθμούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (74' Ντουντού), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (64' Ισνάλντο), Τόνσο, Μανιάς (84' Καλτσάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ενγκελς, Σισέ (85' Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Πάρντο (70' Οτζίτζα), Μάριν (46' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.