Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Η Γουέστ Μπρομ απέκλεισε την Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ»!

Κύπελλο Αγγλίας: Η Γουέστ Μπρομ απέκλεισε την Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/1/2018 23:50
Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 3-2 από την Γουέστ Μπρομ στο «Άνφιλντ» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας! Ροντρίγκες (7’, 11’) και Μάτιπ (45+2’ αυτ.) τα γκολ των «μπάγκις», που πέρασαν στους «16».

Νέα «σφαλιάρα» για τη Λίβερπουλ! Λίγες μέρες μετά την ήττα-σοκ από την ουραγό Σουόνσι στο πρωτάθλημα, οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν με 3-2 από την Γουέστ Μπρομ στο «Άνφιλντ» και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Οι «μπάγκις» πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος και πήραν σπουδαία πρόκριση για τους «16» του θεσμού.

Ο Γιούργκεν Κλοπ κατέβασε βασική ομάδα και η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό σουτ του Φιρμίνο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού στο 7’ η Γουέστ Μπρομ ισοφάρισε σε 1-1 με δυνατό σουτ του Ροντρίγκες μέσα από την περιοχή, ενώ στο 11’ ο Άγγλος φορ ολοκλήρωσε την ανατροπή, σκοράροντας ανενόχλητος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 19’ η Γουέστ Μπρομ πέτυχε και τρίτο τέρμα, ωστόσο μετά από χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο διαιτητής έκανε νέα χρήση του VAR για να δώσει πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ σε ανατροπή του Σαλάχ στο 23ο λεπτό. Ωστόσο ο Φιρμίνο αστόχησε από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31’ ο Φόστερ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Φιρμίνο και στις καθυστερήσεις ο Μάτιπ υπέπεσε σε αυτογκόλ για το 1-3 της Γουέστ Μπρομ! Στα αξιοσημείωτα πως ο Πόουσον έκανε νέα χρήση του VAR για να ελέγξει το γκολ, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις των Άγγλων στα social media. Συνολικά χρειάστηκε περίπου 8 λεπτά για να ελέγξει όλες τις αποφάσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο έδωσε μόλις τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, παρότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν με τραυματισμούς τους Γκίμπς και Ρόμπσον-Κανού.

Τα αρνητικά σχόλια για το VAR από τους Άγγλους συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Άγγλος ρέφερι συμβουλεύτηκε το βίντεο για να ελέγξει ένα οφσάιντ με έξι παίκτες της Γουέστ Μπρομ εκτεθειμένους! Γενικότερα, η πλειοψηφία των Άγγλων δημοσιογράφων έχει στραφεί κατά του VAR σ’ αυτές τις πρώτες δοκιμαστικές χρήσεις του στο Κύπελλο Αγγλίας (δεν χρησιμοποιείται στην Πρέμιερ Λιγκ).

Η Λίβερπουλ πίεσε για την ανατροπή στο δεύτερο μέρος, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 78’ με πλασέ του Σαλάχ μέσα από την περιοχή. Το 3-2 υπέρ της Γουέστ Μπρομ έμεινε ως το φινάλε και η ομάδα του Άλαν Πάρντιου πήρε την πρόκριση για τους «16». Στα αξιοσημείωτα πως οι «κόκκινοι» αποκλείστηκαν στους «32» του Κυπέλλου και στις τρεις χρονιές του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο του συλλόγου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.