Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η καρδιά της πρωταθλήτριας!

Τσάμπιονς Λιγκ: Η καρδιά της πρωταθλήτριας!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2018 23:39
Η πρωταθλήτρια Ρεάλ κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Μπερναμπέου» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ρονάλντο (45’ πεν., 83’) και Μαρσέλο (86’) τα γκολ της «βασίλισσας», «χρυσή» αλλαγή ο Ασένσιο.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ρεάλ κέρδισε με 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στη Μαδρίτη και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά. Η είσοδος του Ασένσιο στο δεύτερο μέρος έκανε τη διαφορά για τη «βασίλισσα», η οποία πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και θα πάει με σημαντικό προβάδισμα στη ρεβάνς του «Παρκ Ντε Πρένς».

Οι Παριζιάνοι πήραν το προβάδισμα στο 33ο λεπτό με τον Ραμπιό και παρότι ισοφαρίστηκαν στο 45’ από πέναλτι του Ρονάλντο, σπατάλησαν κάποιες σημαντικές στιγμές στο δεύτερο μέρος για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Η Ρεάλ κράτησε το 1-1 και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε δύο γκολ ύστερα από σέντρες του νεοεισελθόντα Ασένσιο. Ρονάλντο (83’) και Μαρσέλο (86’) δεν αστόχησαν, με τον πρώτο να ξεπερνά τα 100 γκολ με φανέλα της «βασίλισσας» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρότι διανύει μια σεζόν γεμάτη προβλήματα, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει το ευρωπαϊκό στέμμα, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Παρίσι

Το ματς:


Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Στο 3’ το σουτ του Ρονάλντο από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 6’ ο Αρεολά απέκρουσε το σουτ του Κρόος από το ημικύκλιο. Η Παρί απάντησε στο 7’ με διαγώνιο σουτ του Γιούρι, ενώ στο 12’ ο Βαράν έκοψε σωτήρια το γύρισμα του Νεϊμάρ προ του Καβάνι.Στο 27’ το απευθείας φάουλ του Ρονάλντο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 28’ ο Μαρσέλο έβγαλε τον Πορτογάλο σε τετ-α-τετ, όμως το σουτ του «CR7» βρήκε στο πρόσωπο του Αρεολά. Η Παρί γλίτωσε το γκολ και στο 33’ πήρε αυτή το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από σέντρα του Εμπαπέ από τα δεξιά, ο Νάτσο έκανε τάκλιν προ του Νεϊμάρ όμως η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Ραμπιό και ο Γάλλος με πλασέ εντός περιοχής «έγραψε» το 0-1.

Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με τη μία φάση να διαδέχονταν την άλλη. Στο 37’ ο Ρονάλντο αστόχησε με σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 38’ ο Καζεμίρο έκανε σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Καβάνι από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά μετά ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Παρί, ενώ στο 44’ ο Αρεολά έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπενζεμά από το ύψος της περιοχής.

Ωστόσο στο 45’ ο Λο Σέλσο, που είχε ήδη κίτρινη, τράβηξε από πίσω τον Κρόος στην περιοχή και παραχώρησε πέναλτι. Ο Ρονάλντο εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 100ό τέρμα του με τη φανέλα της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων με την ίδια ομάδα.

Το γκολ της ισοφάρισης δεν πτόησε την Παρί Σεν Ζερμέν, που ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 49’ ο Νάβας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Εμπαπέ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 54’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ράμος σε σουτ του Ραμπιό. Παράπονα είχε και η Ρεάλ, ζητώντας τη δεύτερη κίτρινη του Νεϊμάρ για βουτιά (61’). Το ασφυχτικό πρέσινγκ των Παριζιάνων έβαζε πολλά προβλήματα στην Ρεάλ, η οποία αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις στο δεύτερο μέρος.

Στο 66’ ο Έμερι έκανε αλλαγή που συζητήθηκε, αποσύροντας τον Καβάνι για να περάσει στη θέση του τον Μενιέ. Ο Ζιντάν απάντησε με την είσοδο του Μπέιλ αντί του Μπενζεμά, ενώ λίγο αργότερα στο ματς πέρασε και ο Ασένσιο, κίνηση που άλλαξε το ματς. Ωστόσο όλα θα ήταν διαφορετικά εάν στο 76’ ο Άλβες δεν προλάβαινε για εκατοστά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα Γιούρι.

Η Ρεάλ κράτησε το 1-1 και στο 83’ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Έπειτα από λάθος του Κιμπέμπ, η μπάλα βρέθηκε στον Μόντριτς, ο οποίος έδωσε στον Ασένσιο. Ο Ισπανός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Αρεολά απέκρουσε ασταθώς και ο Ρονάλντο από κοντά «έγραψε» το 2-1. Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, η «βασίλισσα» πέτυχε και τρίτο τέρμα. Όπως και στο δεύτερο γκολ, ο Ασένσιο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μαρσέλο με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο (79' Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (79' Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (68' Μπέιλ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολά, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Γιούρι, Αλβες, Ραμπιό, Βεράτι, Λο Σέλσο (84' Ντράξλερ), Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι (66' Μενιέ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.