Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Γιουνάιτεντ χάλασε τη φιέστα της Σίτι!

Πρέμιερ Λιγκ: Η Γιουνάιτεντ χάλασε τη φιέστα της Σίτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/4/2018 21:31
Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο κόντρα στην Γιουνάιτεντ και είχε... σφιχταγκαλιάσει τον τίτλο, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν την ανατροπή (3-2) στο δεύτερο μέρος και χάλασαν τη φιέστα των «πολιτών» στο «Έτιχαντ». Φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Σ’ ένα φανταστικό ματς στο «Έτιχαντ», η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε… μόνο με 2-0 κόντρα στην Γιουνάιτεντ, ωστόσο στην επανάληψη οι «κόκκινοι διάβολοι» έφεραν... τούμπα το ματς (3-2) και πήραν το ντέρμπι της πόλης. Οι «πολίτες» ήθελαν μόνο νίκη για να κατακτήσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα, ωστόσο γνώρισαν την ήττα παρότι είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Κάτι τέτοιο είχε να τους συμβεί στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Οκτώβριο του 2008!

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στην Σίτι, η οποία πήγε στα αποδυτήρια μόνο με δύο γκολ. Στο 22’ ο Ντε Χέα έβγαλε με το πόδι το πλασέ του Μπερνάρντο Σίλβα, όμως τρία λεπτά μετά ο Κομπανί σκόραρε με δυνατή κεφαλιά, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το 2-0 ήρθε στο 30’ από τον Γκουντογκάν, ο οποίος σκόραρε με τρομερή κίνηση… πίβοτ και τελείωμα με το δεξί μέσα από την περιοχή.

Ακολούθησαν δύο απίστευτες χαμένες ευκαιρίες του Στέρλινγκ (33’, 36’) ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’), ο Γκουντογκάν σημάδεψε τη συμβολή των δοκών του Ντε Χέα και κάπου εκεί η Γιουνάτεντ έφερε τα πάνω κάτω. Στο 53’ ο Σάντσες έσπασε εκπληκτικά με το στήθος για τον Πογκμπά, η άμυνα της Σίτι πιάστηκε στον ύπνο και ο Πογμπά μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ. Οι δύο άσοι συνεργάστηκαν ξανά στο 55’, με τον Χιλιανό να βγάζει τη σέντρα και το Γάλλο να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά για το 2-2.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 69’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάντσες, ο Σμόλινγκ (από οριακή θέση οφσάιντ) έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ στην κίνηση «πάγωσε» το «Έτιχαντ», «γράφοντας» το 2-3. Ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς Ντε Μπρόινε και Ζεσούς, ενώ λίγη ώρα μετά πέρασε στο παιχνίδι και τον Αγκουέρο. Ο Αργεντινός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, αφού στο 78’ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Σμόλινγκ, ωστόσο ο Άτκινσον δεν έδωσε το πέναλτι (θα ήταν και αποβολή του Άγγλου αμυντικού).

Η Σίτι συνέχισε την πίεση και στο 89’ «άγγιξε» το γκολ με κεφαλιά του Αγκουέρο, ωστόσο ο Ντε Χέα πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Στέρλινγκ έκανε τη παρέμβαση στο σουτ του Οταμέντι και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Το 2-3 έμεινε ως το φινάλε και η Γιουνάιτεντ χάλασε την φιέστα τίτλου της συμπολίτισσας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.