Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Γκέλα με… παράπονα για Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Γκέλα με… παράπονα για Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/4/2018 00:12
Παρά το ολικό rotation εν όψει τελικού Κυπέλλου και το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 71’ η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Θέλτα στο Βίγκο και διατήρησε το αήττητο , ενώ φωνάζει δικαιολογημένα για το γκολ της ισοφάρισης (82’), αφού ο Άσπας χρησιμοποίησε το χέρι του.

Λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τη Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Θέλτα στο Βίγκο και γνώρισε δεύτερη βαθμολογική απώλεια στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο διεύρυνε το αήττητο σερί της σε 40 αγωνιστικές.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να ξεκουράσει σχεδόν όλους τους βασικούς του, αφήνοντας στον πάγκο τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες. Οι Καταλανοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 7’ με άστοχο σουτ του Σουάρεθ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 10’ ο Τερ Στέγκεν νίκησε από κοντά τον Μάξι Γκόμες, κρατώντας το 0-0.

Στο 25’ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι με κεφαλιά του Παουλίνιο και στο επόμενο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Μέντεθ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Η Θέλτα ήταν αρκετά απειλητική και στο 34’ ο Μέντεθ ανάγκασε τον Γερμανό πορτιέρο σε τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι. Οι «μπλαουγκράνα» κράτησαν το μηδέν και στο 36’ «χτύπησαν» στην αντεπίθεση, ανοίγοντας το σκορ με όμορφο τελείωμα του Ντεμπελέ. Αυτό ήταν το παρθενικό του τέρμα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και το πρώτο γκολ Γάλλου παίκτη με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μετά από 8 χρόνια και τον Τιερί Ανρί.

Η Θέλτα δεν πτοήθηκε και βρήκε απάντηση στο φινάλε του ημιχρόνου με κοντινό πλασέ του Γιόνι (45’) έπειτα από σέντρα του Γκόμες. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Μέσι στη θέση του Κουτίνιο και τον Σέρτζι Ρομπέρτο στη θέση του Αντρέ Γκόμες, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αστράγαλο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Αλκάθερ (64’) έπειτα από όμορφη ομαδική ενέργεια, ωστόσο στο 71’ ο Σέρτζι Ρομπέρτο αποβλήθηκε με κόκκινη γιατί «γκρέμισε» τον Άσπας ενώ έφευγε σε τετ-α-τετ. Η Θέλτα πίεσε για την ισοφάριση και στο 82’ κατάφερε να «γράψει» το 2-2 με τον Άσπας, ο οποίος όμως χρησιμοποίησε το χέρι του. Μάλιστα στο 89’ οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπογιέ για να ολοκληρώσουν την ανατροπή, με το 2-2 όμως να μένει ως το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.