Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Αγχωτική νίκη για Πορτογαλία

Μουντιάλ 2018: Αγχωτική νίκη για Πορτογαλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2018 16:58
Με γκολ του Ρονάλντο (4’) η Πορτογαλία κέρδισε δύσκολα με 1-0 το Μαρόκο και ανέβηκε προσωρινά μόνη στην κορυφή του 2ου ομίλου. Αποκλείστηκαν οι Αφρικανοί, που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για την ισοφάριση.

Ο Κριστιανο Ρονάλντο «καθάρισε» ξανά για την Πορτογαλία. Με δικό του γκολ, οι Ίβηρες κέρδισαν με 1-0 το Μαρόκο και πέρασαν προσωρινά μόνοι πρώτοι στην κορυφή του 2ου ομίλου. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιξε με τη… φωτιά, αφού στο δεύτερο μέρος οι Αφρικανοί σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών για να φέρουν το σκορ στα ίσια. Το γκολ όμως δεν ήρθε και έτσι η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ έγινε η πρώτη που αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Όπως και κόντρα στην Ισπανία, η Πορτογαλία πήρε το προβάδισμα στο 4ο λεπτό και με τον ίδιο σκόρερ! Μετά από κόρνερ του Μουτίνιο, ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και «έγραψε» το 1-0. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Πορτογάλου στην διοργάνωση, με τον «CR7» να γίνεται παράλληλα ο πρώτος ευρωπαίος σκόρερ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 9ο λεπτό, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο, το Μαρόκο πήρε τον έλεγχο και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η απουσία ενός πρωτοκλασάτου σέντερ φορ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της. Στο 12’ η κεφαλιά του Μπενατιά μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Ρουί Πατρίσιο, ενώ ακολούθησαν δύο σουτ του Ζιγιές που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους Πορτογάλους.Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος διαχειρίζονταν με άνεση το υπέρ της 1-0 και στο 39’ «άγγιξε» το 2-0 όμως ο Ελ Κατζουί έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Γκέντες από τη μικρή περιοχή. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στο Μαρόκο, όταν από εκτέλεση κόρνερ στο 45+1’, ο Μπελχαντά πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπενατιά δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Πορτογαλία αρκέστηκε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και δεν πήρε κανένα ρίσκο. Από την πλευρά του, το Μαρόκο αναγκάστηκε να παίξει τα… ρέστα του, αφού η ήττα θα σήμανε αυτόματο αποκλεισμό. Οι Αφρικανοί έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-1 στο 57’ με κοντινή κεφαλιά του Μπελχαντά όμως ο Ρουί Πατρίσιο πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση στη δεξιά γωνία.

Η ομάδα του Ρενάρ έφτανε συχνά στα όρια της περιοχής της Πορτογαλίας, ωστόσο δυσκολεύονταν να φτιάξει ευκαιρίες της προκοπής. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς αξιόλογες φάσεις μέχρι το 90’ όπου το ματς πήρε… φωτιά. Ο Ζιγιές βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά το σουτ του βρήκε στον Πέπε, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπενατιά έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Πορτογαλία πήρε μια αγχωτική νίκη, την πρώτη της στο τουρνουά.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Φόντε, Σέντρικ, Μουτίνιο (Άντριεν Σίλβα 89'), Ζοάο Μάριο (Μπρούνο Φερνάντες 70'), Μπερνάρντο Σίλβα (Ζέλσον Μαρτίνς 59'), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρονάλντο, Γκουέντες

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενατιά, Ντιράρ, Ζιγιάς, Ελ Αχμάντι (Φαζρ 86'), Μπελαντά (Καρσελά 75'), Μπουσουφά, Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (Ελ Κααμπί 69')


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.