Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βαριά φιλική ήττα για Ολυμπιακό

Βαριά φιλική ήττα για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2018 22:18
Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά φιλική ήττα με 4-0 από την πιο έτοιμη Γκενκ, που είχε και δύο δοκάρια. Προβλημάτισαν οι «ερυθρόλευκοι» που από την Κυριακή θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στην Ολλανδία.

Η… καμπάνα ήχησε νωρίς για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 4-0 από την Γκενκ, που σε πέντε ημέρες δίνει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βέλγοι έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν τα ανασταλτικά προβλήματα των Πειραιωτών και είχαν ευκαιρίες για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της «Λούμνους Αρένα» τους Χουτεσιώτη, Τσιμίκα, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη, Γκερέρο σε σύστημα 4-2-3-1.

Η Γκενκ θα μπορούσε να προηγηθεί από πολύ νωρίς στο σκορ, αφού στο 7’ ο Χριστοδουλόπουλος ανέτρεψε τον Τροσάρ στην περιοχή, όμως ο χαφ της Γκένκ δεν ευστόχησε από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, έχοντας δύο καλές στιγμές με σουτ του Φορτούνη και κεφαλιά του Μπουχαλάκη.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην μετά το 1-0 που σημειώθηκε στο 30΄. Σισέ και Βούκοβιτς δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα χωρίς ιδιαίτερη πίεση, ο Τροσάρ το εκμεταλλεύτηκε και με εύκολο σουτ άνοιξε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέρρευσαν και στο 34’ η Γκένκ πέτυχε δεύτερο τέρμα με σουτ του αφύλαχτου Μαλινόφσκι από το ύψος του πέναλτι. Στο 41’ ο αμαρκάριστος Ντεβάεστ σημάδεψε το δοκάρι με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 45’ το σουτ του Μπέργκ από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουτετσιώτη.Στο δεύτερο μέρος ο Μάρτινς πέρασε στο ματς τους Ποντένσε (αντί Φετφατζίδη) και Ανδρούτσο (αντί Καμαρά), με τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται, αλλά μόλις για ένα δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα και στο 48’ θα μπορούσαν να μειώσουν σε 2-1 εάν ο Γκερέρο ήταν πιο προσεκτικός στο τετ-α-τετ μετά την πάσα του Ποντένσε.

Μετά το 55’ η Γκένκ πήρε ξανά την πλήρη υπεροχή του παιχνιδιού και στο 65’ έκανε το 3-0 μετά από ανόητο πέναλτι του Σισέ, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Τροσάρντ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ζεγκρόβα (75’) με ωραίο διαγώνιο σουτ από τα δεξιά της περιοχής.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Ανδρούτσος), Χριστοδουλόπουλος (80' Κούτρης), Φορτούνης (80' Χατζισαφί), Φετφατζίδης (46' Ποντένσε), Γκερέρο (80' Ανσαριφάρντ)

Μαρτίνς: «Πραγματικά υποφέραμε»


Μετά το φινάλε του παιχνιδιού, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δήλωσε τα εξής:

Για το τι κρατάει από το φιλικό με την πιο έτοιμη Γκενκ, ανέφερε:

"Ο αντίπαλός μας είναι πιο δουλεμένη ομάδα, έτοιμη να παίξει στο πρωτάθλημα. Δύσκολο τεστ για μας. Θέλαμε να μπούμε στο ρυθμό του παιχνιδιού. Κρατάω το ρυθμό μας όσο αντέξαμε, πραγματικά υποφέραμε, θέλαμε να μπούμε στο ρυθμό του αγώνα. Δεν ήμασταν φρέσκοι. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Εμείς ετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι, όταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Για το τι κρατάει από τα τρία φιλικά στο Βέλγιο, είπε:

"Στο παιχνίδι που παίξαμε πιο καλά ήταν αυτό που χάσαμε με την Έουπεν. Εκεί παίξαμε πιο καλά και δείξαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα. Με την Σιντ Τρούιντεν δυσκολευτήκαμε και σήμερα ακόμα περισσότερο. Δεν μου αρέσει να χάνω. Είμαστε Ολυμπιακός οφείλουμε να παίζουμε για την νίκη ακόμα και στα φιλικά. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά, τώρα που θα πάμε στην Ολλανδία, πρέπει να προχωρήσουμε τις ιδέες μας και να πάμε λίγο παρακάτω με την δουλειά που θα γίνει. Επαναλαμβάνω όμως, είμαστε Ολυμπιακός και δεν πρέπει να χάνουμε ούτε στα φιλικά"

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.