Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Άλωσε» το «Έμιρειτς» η Μάντσεστερ Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: «Άλωσε» το «Έμιρειτς» η Μάντσεστερ Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/8/2018 20:21
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. Στέρλινγκ (14’) και Μπερνάρντο Σίλβα (64’) οι σκόρερ, δύο ασίστ ο Μεντί.

Άσχημα ξεκίνησε η μετά Βενγκέρ εποχή στην Άρσεναλ, καθώς η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι πήρε άνετη νίκη με 2-0 στο «Έμιρειτς», έχοντας τον έλεγχο καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο 9’ «άγγιξε» το γκολ με τον Στέρλινγκ, ο οποίος νικήθηκε από τον Τσεχ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή αφού πέντε λεπτά μετά ο Άγγλος άσος απέφυγε δύο παίκτες των «κανονιέρηδων» και με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο «έγραψε» το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Άρσεναλ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και με εξαίρεση ένα σουτ του Μπεγερίν, το οποίο «έβγαλε» ο Έντερσον, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Αντίθετα, οι «πολίτες» ήταν συνεχώς στην επίθεση και πίεζαν ασφυχτικά για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 28’ ο Τσεχ πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Μαχρέζ και Λαπόρτ, ενώ στο 42’ το σουτ του πρώτου μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέχου πορτιέρο.

Οι «κανονιέρηδες», που στο 35’ έχασαν με τραυματισμό τον Μάιτλαντ-Νάιλς έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) όμως το σουτ του Λακαζέτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση της Σίτι ήρθε στο 63’, όταν από λάθος του Γκεντουζί, ο Αγκουέρο βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Τσεχ αλλά ο έμπειρος πορτιέρο βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Το δεύτερο γκολ για τους «πολίτες» ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν μετά από αντεπίθεση ο Μεντί βρήκε μόνο του τον Μπερνάρντο Σίλβα στην περιοχή και αυτός με άψογο τελείωμα «εκτέλεσε» τον Τσεχ για το 0-2.

Η ομάδα του Έμερι είχε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά. Μάλιστα στο 85’ κινδύνεψε με τρίτο τέρμα όμως ο Παπασταθόπουλος επενέβη σωτήρια με τάκλιν, κρατώντας το 0-2 ως το φινάλε.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μέιτλαντ-Νάιλς (35' Λίχσταϊνερ), Γκεντουζί, Τσάκα (70' Τορέιρα), Ράμσεϊ (54' Λακαζέτ), Μχιταριάν, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (59' Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ (87' Σανέ), Αγουέρο (80' Γκάμπριελ Ζέσους).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.