Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ευρώπης: Σούπερ Ατλέτικο! (video)

Σούπερ Καπ Ευρώπης: Σούπερ Ατλέτικο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/8/2018 01:10
Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 4-2 την Ρεάλ στην παράταση (2-2 κ.δ) και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για 3η φορά στην ιστορία της. Ντιέγκο Κόστα (1’, 79’), Σαούλ (98’) και Κόκε (104’) τα γκολ, το γύρισε προσωρινά με Μπενζεμά (27’) και Ράμος (63’ πεν.) η «βασίλισσα».

Η μετά Ρονάλντο εποχή ξεκίνησε με ήττα για την Ρεάλ. Η Ατλέτικο, με κορυφαίο τον Ντιέγκο Κόστα (δύο γκολ), επικράτησε με 4-2 της «βασίλισσας» στην παράταση και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για 3η φορά και πρώτη μετά το 2012. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των «ροχιμπλάνκος» σε ευρωπαϊκό τελικό απέναντι στη συμπολίτισσα αλλά και η πρώτη ήττα των «μερέγκες» σε διεθνές τελικό μετά από την Μπόκα Τζούνιορς το 2000.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Ατλέτικο, καθώς στα 49 δευτερόλεπτα ο Ντιέγκο Κόστα άδειασε με φοβερή ενέργεια Ράμος και Βαράν και με τρομερό σουτ από πλάγια θέση «έγραψε» το 1-0 για τους «ροχιμπλάνκος». Αυτό ήταν και το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των τελικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μετά το γκολ η Ρεάλ κέρδισε μέτρα, απείλησε στο 17’ με τακουνάκι του Ασένσιο και στο 26’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μπέιλ έκανε υπέροχη κούρσα κι έβγαλε τη σέντρα για τον Μπενζεμά, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Η Ατλέτικο προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Γκοντίν που δεν ανησύχησε τον Νάβας, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Λοπετέγκι έριξε στο ματς τον Μόντριτς αντί του Ασένσιο και στο 62’ η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι για ανούσιο χέρι του Χουανφράν στην περιοχή. Ο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τη «βασίλισσα».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειχνε να έχει τον έλεγχο, όμως στο 79’ ο Ντιέγκο Κόστα «χτύπησε» ξανά, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σε κενή εστία έπειτα από όμορφη ενέργεια του Κορέα.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε περισσότερη ενέργεια. Το 3-2 ήρθε στο 98’ με τρομερό βολέ του Σαούλ έπειτα από σέντρα του Πάρτεϊ, ενώ λίγο αργότερα (104') ήταν η σειρά του Κόκε να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση για το τελικό 4-2. Οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν το 3x3 στο θεσμό και υποχρέωσαν την Ρεάλ στην πρώτη τους ήττα μετά τις αποχωρήσεις τον Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Χουλέν Λοπετέγκι): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (76' Θεμπάγιος), Κρόος (101' Μπόρχα Μαγιοράλ), Ισκο (83' Λούκας Βάθκεθ), Ασένσιο (57' Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενεζμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Γκοντίν, Χουανφράν, Λούκας, Ροδρίγο (71' Βιτόλο), Κόκε, Σαούλ, Λεμάρ (90' Τομάς), Γκριεζμάν (57' Κορέα), Ντιέγκο Κόστα.<


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.