Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι μίλησε τελευταία στο ντέρμπι

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι μίλησε τελευταία στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/10/2018 17:25
Με γκολ του Μπάρκλεϊ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τσέλσι ισοφάρισε σε 2-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επεισοδιακό ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» και διατήρησε το αήττητο. Προηγήθηκαν με Ρούντιγκερ (21’) οι «μπλε», το γύρισαν προσωρινά με Μαρσιάλ (55’, 73’) οι φιλοξενούμενοι.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ». Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τέρμα του Μπάρκλεϊ στο 90+6’. Μάλιστα, μετά το γκολ ένας βοηθός του Μαουρίτσιο Σάρι έκανε χειρονομία μπροστά στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς τον πάγκο των «μπλε» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι Λονδρέζοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από την Γιουνάιτεντ και στο 21’ πήραν το προβάδισμα με καρφωτή κεφαλιά του Ρούντιγκερ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Δέκα λεπτά μετά (31’) ο Αλόνσο έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να βγει σε τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47’) ο Μοράτα έκανε αποκαρδιωτικό σουτ από θέση βολής, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Η Γιουνάιτεντ έμεινε στο ματς και στο 55’ έφτασε στην ισοφάριση έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Τσέλσι. Αρχικά ο Κέπα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μάτα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης –και με τον Αλόνσο πεσμένο στο έδαφος- η μπάλα έφτασε στον Μαρσιάλ κι με αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν απάντηση, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιά του Λουίζ στο 66’ (λίγο άουτ) και σουτ του Καντέ στο 71’ (το έβγαλε ο Ντε Χέα) για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Αυτό δεν έγινε και στο 73’ ο Μαρσιάλ ολοκλήρωσε την ανατροπή με ωραίο σουτ μέσα από το περιοχή.

Με τον Αζάρ σε μέτρια ημέρα και το πρόβλημα στα φορ της Τσέλσι να κάνει ξανά την εμφάνιση του, όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα γνώριζε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουίζ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπάρκλεϊ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα (σ.σ. είχε προηγηθεί επέμβαση του Ντε Χέα σε κοντινή κεφαλιά του Ρούντιγκερ), διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Μετά το γκολ, λίγο έλειψε να δημιουργηθεί σύρραξη, αφού βοηθός του Σάρι πέρασε από τον πάγκο του Ζοζέ Μουρίνιο και έκανε χειρονομία στον Πορτογάλο τεχνικό. Αυτός έγινε έξαλος και κινήθηκε απειλητικά προς τον πάγκο της Τσέλσι, ωστόσο οι άνθρωποι ασφαλείας του γηπέδου τον συγκράτησαν. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μουρίνιο έδειξε στην εξέδρα ότι έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην Τσέλσι, διότι υπήρχαν αποδοκιμασίες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.