Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Κέρδισε αλλά αποκλείστηκε η Εθνική

Nations League: Κέρδισε αλλά αποκλείστηκε η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/11/2018 23:47
Η Εθνική στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη κέρδισε με 1-0 την Φινλανδία στο ΟΑΚΑ όμως δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που θα την κρατούσε ζωντανή για την πρόκριση στην League B. Ο Γκράνλουντ (25’ αυτ.) το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει πρεμιέρα στον πάγκο, η Εθνική ομάδα επικράτησε με 1-0 της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ, όμως έσβησαν οι όποιες ελπίδες της για να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της στο Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε περισσότερη διάθεση και έβγαλε κάποιες ωραίες συνεργασίες, όμως δεν βρήκε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που θα το διατηρούσε στο κόλπο για την πρωτιά του γκρουπ.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τον Τοροσίδη δεξιά στην άμυνα, τον Κούτρη αριστερά και τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της. Ζέκα και Κουρμπέλης συγκρότησαν το δίδυμο του άξονα, με τον Μάνταλο να παίρνει θέση στα δεξιά, τον Πέλκα αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Η «γαλανόλευκη» μπήκε δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 2ο λεπτό με σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Η Φινλανδία απάντησε στο 9’ όταν μετά από λάθος του Κουρμπέλη, ο Πούκι βγήκε σε τετ-α-τετ όμως άνοιξε το κοντρόλ και ο Βλαχοδήμος μάζεψε τη μπάλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την κατοχή και έψαχνε το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 25’ έστω και με δόση τύχης. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά, με τον Χραντέσκι να αποκρούει, αλλά ο Γκράνλουντ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του για το 1-0. Μετά το γκολ, ο Αναστασιάδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τον Σιόβα αντί του τραυματία Μανωλά. Η αλλαγή στο κέντρο της άμυνας έφερε μια ανισορροπία και η Φινλανδία «άγγιξε» την ισοφάριση στο 30ο λεπτό, με τον Τούομινεν να αστοχεί με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 37’, με τον Τοροσίδη να στέλνει με το κεφάλι τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία για την Φινλανδία όταν στο 52’ ο Τουομίνεν βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η κατοχή της μπάλας παρέμεινε στα πόδια των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι πάντως δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Αναστασιάδης έριξε στο ματς τους Κουλούρη και Μπακασέτα όμως η «γαλανόλευκη» αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις.

Η Φινλανδία που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο για να κρατήσει το 1-0, πέτυχε το στόχο της και «σφράγισε» την πρόκριση για την League Β, αφού ακόμα κι αν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την Ουγγαρία, υπερισχύσει στην ισοβαθμία της Εθνικής μας ομάδας.

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28’ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Πέλκας (84’ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μήτρογλου (69’ Κουλούρης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Αραγιούρι, Γκράνλουντ, Τοίβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (93’ Λαμ), Καούκο, Σοΐρι (74’ Γένσεν), Ουρόνεν, Τουομίνεν (83’ Πίρινεν)



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.