Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στην Ρίβερ η κούπα του αιώνα

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στην Ρίβερ η κούπα του αιώνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/12/2018 00:09
Η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε με μεγάλη ανατροπή (3-1) την Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για 4η φορά στην ιστορία της. Πράτο (68’), Κιντέρο (109’) και Μαρτίνεθ (120’) οι «χρυσοί» σκόρερ για τους «μιγιονάριος», προηγήθηκαν με Μπενεντέτο (44’) οι «Ξενέισες» που έπαιζαν με δέκα από το 92’.

Ήταν ο τελικός των τελικών. Μετά από δύο αναβολές, το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς διεξήχθη στο «Μπερναμπέου» και το βαρύτιμο τρόπαιο πήγε στα χέρια των «μιγιονάριος». Η Μπόκα έκανε κατάθεση ψυχής στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στο σκορ, ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο έφερε το σκορ στα ίσια και στην παράταση ολοκλήρωσε την ανατροπή (3-1), κατακτώντας το 4ο Λιμπερταδόρες της ιστορίας της. Τι κι αν οι Ξενέισες έχουν δύο κούπες περισσότερες, αυτή που σήκωσαν οι νικητές στον τελικό της Μαδρίτης θα μετράει παραπάνω στην αιωνιότητα, αφού ήρθε απέναντι στον μεγαλύτερο... εχθρό.

Η Μπόκα με το άναρχο στυλ παιχνιδιού της πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 44’, ο Νάντες πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα για τον Μπενεντέτο, αυτός απέφυγε τα μαρκαρίσματα και πλάσαρε εξαιρετικά τον Αρμάνι για το 1-0!

Ωστόσο, από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνηκε στην Ρίβερ. Οι «μιγιονάριος» μπήκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο ματς και στο 69’ ισοφάρισαν το σκορ με ένα τρομερό γκολ. Παλάσιος και Φερνάντες με εκπληκτικό ένα - δύο έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος πάλι με μία επαφή σέρβιρε στον Πράτο κι εκείνος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-1!Τα σκληρά μαρκαρίσματα είχαν την τιμητική τους, εν αντιθέσει με τις ευκαιρίες που ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και ως εκ τούτου το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά η Μπόκα έμεινε με παίκτη λιγότερο για σκληρό μαρκάρισμα του Μπάριος, ο οποίος πάτησε τον αντίπαλο του.

Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Ρίβερ, η οποία ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 109' με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Κιντέρο έξω από την περιοχή. Η μπάλα πήγε δοκάρι και μέσα και το 2-1 ήταν γεγονός! Η Μπόκα τα έπαιξε όλα για όλα, ο τερματοφύλακας Αντράντα έγινε λίμπερο και οι «Ξενέισες» «άγγιξαν» το 2-2 στο 119’ έχοντας δοκάρι με σουτ του Χάρα. Η μπάλα βρήκε κάπου και δόθηκε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε ανεπιτυχώς για την ομάδα του Σκελότο. Η Ρίβερ βγήκε στην κόντρα και ο Πίτι Μαρτίνες έκανε το 3-1 σε κενή εστία, στέλνοντας την ομάδα του στον... 7ο ουρανό.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν ενδεικτικές του φάσματος συγκινήσεων που μπορεί να προσφέρει ο «βασιλιάς των σπορ». Από τη μια οι της Ρίβερ πανηγύριζαν την κούπα μέσα σε… έκσταση, ενώ στην αντίπερα όχθη παίκτες και οπαδοί της Μπόκα ήταν αυτόπτες μάρτυρες του χειρότερου τραύματος στην ιστορία της ομάδας.

Η Ρίβερ κατέκτησε το 4ο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που ξεκινάει σε λίγες μέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στον αντίποδα, τα αργεντίνικα μέσα αναφέρουν ότι η Μπόκα θα προσφύγει στο CAS...

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (73' Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα Κάσκο, Ενσο Πέρες, Πόνσιο (58' Κιντέρο), Παλάσιος (96' Αλβαρες), Φερνάντες (11' Σουκουλίνι), Πίτι Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς (Γκιγιέρμο Σκελότο): Ανδράδα, Ισκιέρδος, Μπουφαρίνι (111' Τέβες), Μαγκαγιάν,Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες (89' Γκάγο), Βίγια (96' Χάρα), Παβόν, Μπενεντέτο (62' Αμπιλα).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.