Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Λευκή» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, πιο κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

«Λευκή» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, πιο κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
16/7/2020 00:01
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στην αναμέτρηση των «Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ, ένα αποτέλεσμα το οποίο ευνοεί τους ασπρόμαυρους στη μάχη της δεύτερης θέσης. Έλειπε η καλή τελική προσπάθεια για την Ένωση, είχαν δοκάρι με τον Στοχ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε τη διαφορά των τριών πόντων από την 3η θέση και πλέον της αρκεί μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη για να κλειδώσει την έξοδο στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγλ. Δύσκολα τα πράγματα για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πλέον ελπίζουν σε νίκη δική τους επί του Ολυμπιακού και ήττα του ΠΑΟΚ για να τερματίσουν δεύτεροι.

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με λίγες καλές στιγμές

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με τρεις αμυντικούς στα μετόπισθεν τους επιλέγοντας να γεμίσουν τον χώρο του κέντρου. Ο Μάσιμο Καρέρα άφησε εκτός τον Σιμάνσκι και πέρασε ως τρίτο στόπερ τον Οικονόμου, διατηρώντας τα ίδια πρόσωπα στις άλλες θέσεις με τα οποία κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Από την άλλη ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε το ίδιο σύστημα με το οποίο έφυγε νικητής από το Καραϊσκάκη, δίνοντας αυτή τη φορά θέση στον Εσίτι αντί του τιμωρημένου Ελ Καντουρί, ενώ προέκυψε πρόβλημα με τον Ίνγκασον στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Μιχάι.

Το πρώτο ημίχρονο σίγουρα δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστα και το παιχνίδι πήγαινε σε ένα ρυθμό που φαίνεται να βόλευε περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Οι ¨κιτρινόμαυροι" από την άλλη προσπάθησαν να απειλήσουν καθώς ήταν αυτοί που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και είχαν την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Μάνταλου στο 13' το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Ένα λεπτό μετά ο τερματοφύλακας του Δικέφαλου του Βορρά πρόλαβε τον Λιβάγια πριν γίνει απειλητικός μέσα στην περιοχή και στο 27' ο Μπίσεσβαρ σημείωσε την μία και μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, το σουτ που επιχείρησε όμως πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Αρκετές οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι ελάχιστα πιο απειλητικοί με τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος επιθετικός όμως σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Καλύτερος ο ρυθμός στην αρχή της επανάληψης, έκλεισε καλά τους διαδρόμους ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ καθώς ο Τσιγκρίνσκι αποχώρησε τραυματίας και ο Μάσιμο Καρέρα πέρασε στην θέση του τον Βέρντε αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3, με τους Λιβάγια-Βέρντε στα πλάγια και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Το παιχνίδι μέχρι το 65' απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να απειλεί μέσα σε ένα λεπτό (53'-54') με τα σουτ των Τζόλη και Μαουρίσιο όμως να περνάνε λίγο άουτ. Η ΑΕΚ έψαξε ένα τέρμα, ο Πασχαλάκης αντέδρασε όμως σωστά στο σουτ του Βέρντε στο 61' και στη συνέχεια οι αλλαγές των προπονητών είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση στο ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Αραούχο που πέρασε στη θέση του Σιμόες στο 76΄ανησύχησε με την κινητικότητα του την αντίπαλη άμυνα, ο ΠΑΟΚ ήταν όμως αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν το σουτ του επίσης νεοεισελθόντα Στοχ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα στο 86'. Η ΑΕΚ είχε την τελευταία της καλή στιγμή με μία εκτέλεση φάουλ του Βέρντε στο 91' που έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης, με τον Στοχ να απειλεί εκ νέου στο 95' το σουτ του όμως κατέληξε άουτ.

Συνοπτικά η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ φυσικά να αισθάνεται ικανοποιημένος με τον βαθμό καθώς πλέον απέκτησε σαφές προβάδισμα για την 2η θέση. Από την άλλη η ΑΕΚ προσπάθησε, φάνηκε όμως ότι της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι (47' Βέρντε), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπεζ, Σιμόες (76' Αραούχο), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Τζόλης (74' Στοχ), Μπίσεσβαρ (74' Λημνιός), Άκπομ (66' Σβιντέρσκι).




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.