Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Ο θάνατος του Μαραντόνα μπορούσε να αποφευχθεί»

«Ο θάνατος του Μαραντόνα μπορούσε να αποφευχθεί»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/12/2020 18:20
Δραματική τροπή παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα την περασμένη Τετάρτη (25/11), καθώς ο δικηγόρος της νοσοκόμας του, Ροδόλφο Μπάκε να τονίζει ότι υπήρξε έλλειψη ιατρικής φροντίδας.

Η Νταϊάνα Μαντρίντ, νοσοκόμο του «Πίμπε ντ' Όρο» βρισκόταν στο σπίτι το πρωί της ημέρας που ο Ντιεγκίτο έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο δικηγόρος της Ρολόλφο Μπάκε πάντως υποστήριξε με δηλώσεις του ότι εκείνη δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, αντίθετα με τον προσωπικό γιατρό του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε.

Όπως είναι λογικό, το συγκεκριμένο σίριαλ αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Μπάκε:

Υπήρξε σαφώς αμέλεια, απειρία και απερισκεψία των γιατρών που έκαναν θεραπεία στον Ντιέγκο Άρμαντο Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο πέθανε από έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Ο θάνατός του μπορούσε να αποφευχθεί.

Μία εβδομάδα πριν από το θάνατό του, ο Μαραντόνα γλίστρησε και χτύπησε τη δεξιά του πλευρά. Αν και αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στην καθημερινή έκθεση νοσηλευτικής, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν δεν άλλαξαν την θεραπεία του.

Η νοσοκόμα είναι βοηθός. Ο γιατρός είναι αυτός που πρέπει να αναλύσει την αναφορά και να ενεργήσει ανάλογα. Εκείνες τις μέρες του συμβάντος ο Ντιέγκο είχε καρδιακό ρυθμό 115 και την προηγούμενη ημέρα που πέθανε είχε 109.

Όποιος έχει γνώσεις ιατρικής, ξέρει ότι ένας καρδιακός ασθενής δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 80. Ο Ντιέγκο δεν έλαβε καν ένα συγκεκριμένο στεφανιαίο φάρμακο και δεν υπήρχε απινιδωτής στο σπίτι ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η νοσοκόμα πρότεινε στον ψυχίατρό του να δώσει στη Μαραντόνα ένα εικονικό φάρμακο, ώστε να μην του δώσει πολλά μαζεμένα φάρμακα, αλλά ποτέ δεν του το έδωσε.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν λάθος και ότι πέθανε επειδή η καρδιά του απέτυχε. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η ιατρική φροντίδα απέτυχε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.