Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - ΑΕΚ 1-3: «Διπλό» Ευρώπης για ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης»! (video)

Άρης - ΑΕΚ 1-3: «Διπλό» Ευρώπης για ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης»! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/4/2021 17:01
Η ΑΕΚ με εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, κέρδισε με 3-1 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πέρασε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -3 από τους «κίτρινους». Τάνκοβιτς (12’ πεν.), Βασιλαντωνόπουλος (28’) και Ανσαριφάρντ (36’ πεν.) τα γκολ της «Ένωσης», μείωσαν απλώς με Μαντσίνι (56’) οι γηπεδούχοι, που ηττήθηκαν για δεύτερη φορά από τους «κιτρινόμαυρους» στην έδρα τους τη φετινή σεζόν.

Μετά τις δύο άσχημες ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντίδραση και πήρε μεγάλη νίκη (3-1) επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνοντας σημαντικό βήμα στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Παρά τις πολλές απουσίες, η «Ένωση» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όπου και προηγήθηκε με 3-0 (Τάνκοβιτς 12’ πεν., Βασιλαντωνόπουλος 28’ και Ανσαριφάρντ 36’ πεν.), και στην επανάληψη έκανε σωστή διαχείριση, με τους «κίτρινους» να μειώνουν απλώς στο 56’ με τον Μαντσίνι.Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε για πρώτη φορά στο 7’ με μια προσπάθεια του Γκαρσία και τρία λεπτά μετά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λόπες από τον Ροζ. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, όμως στο 28’ η «Ένωση» βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση και έκανε το 2-0. Ο Ανσαριφάρντ κέρδισε τη μπάλα από τον Σούντγκρεν κι έδωσε στον Σιμάνσκι, αυτός πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Η ομάδα του Χιμένεθ δεν έμεινε εκεί, αφού στο 33’ κέρδισε νέο πέναλτι το οποίο δόθηκε μέσω VAR για μαρκάρισμα του Ροζ στον Γαλανόπουλο. Ο παίκτης του Άρη βρήκε πρώτα την μπάλα, ωστόσο στη συνέχεια βρίσκει με τις τάπες και στο καλάμι τον παίκτη των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Ανσαριφάρντ διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μάντζιος έριξε στο ματς τον Μάνο αντί του Μπρούνο και ο Άρης μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς, ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» απείλησαν αρχικά στο 52’ με μακρινό σουτ του Μπερτόγλιο το οποίο έδιωξε ο Τσιντώτας και τέσσερα λεπτά μετά μείωσαν σε 3-1 με τον Μαντσίνι. Έπειτα από ωραία επιθετική ανάπτυξη, ο Σίλβα έδωσε στον Μάνο, αυτός βρήκε δεξιά τον Μαντσίνι και ο Αργεντινός με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να απαντήσει σχεδόν άμεσα, όταν στο 62’ ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη κράτησε το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, μην δίνοντας χώρους στον Άρη και στο 78’ είχαν νέα στιγμή για 4ο γκολ, όταν μετά από γκάφα του Κουέστα, ο Σιμάνσκι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας διόρθωσε το λάθος του, απομακρύνοντας τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, ο Σάσα επωφελήθηκε από κακή απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΚ και βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά και έδωσε την ευκαιρία στον Νεντσελτσιάρου να τον κόψει. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση, αφού ο Άρης ήταν αρκετά επιπόλαιος και βιαστικός στις προσπάθειες του και δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Η ΑΕΚ κράτησε το 3-1 ως το φινάλε και πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, περνώντας προσωρινά στην 3η θέση.










Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.