Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: «Διπλό»… Ευρώπης για ΑΕΚ στην Λεωφόρο! (video)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: «Διπλό»… Ευρώπης για ΑΕΚ στην Λεωφόρο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2021 21:27
Η ΑΕΚ, με γκολ του Μάνταλου στο 50’, κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και «σφράγισε» σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή έξοδο, ξεφεύγοντας με +6 από τους «πράσινους», δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλει-οφ. Χαμένο πέναλτι με τον Μακέντα στο 90+5' είχαν οι γηπεδούχοι, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μένουν εκτός Ευρώπης.

Η πρώτη φετινή νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι είναι αυτή που της δίνει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο! Η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τον κακό Παναθηναϊκό μέσα στην Λεωφόρο και ξέφυγε με +6 από τους «πράσινους» στην 4η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλει-οφ.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 50’ με γκολ του Μάνταλου και στη συνέχεια είχαν φάσεις και δοκάρι για ένα δεύτερο τέρμα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς επηρεασμένοι μετά το 0-1. Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε από ένα σημείο να ρισκάρει, βγήκε μπροστά και είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη, ενώ στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι με τον Μακέντα σε ανατροπή από τον Νεντελτσιάρου . Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το τελικό σκορ αφήνει ουσιαστικά το «τριφύλλι» εκτός Ευρώπης!

Το ματς:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: «Διπλό»… Ευρώπης για ΑΕΚ στην Λεωφόρο! (video)
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια κακοποίηση του ποδοσφαίρου, με το παιχνίδι να κυλάει βασανιστικά σε αργό τέμπο και δίχως ευκαιρίες. Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρο στόχο να θωρακίσει τα μετόπισθεν αφού βολεύονταν με την ισοπαλία και ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ένα σουτ του Σανκαρέ στο 16’ που «έβγαλε» ο Τσιντώντας, ήταν η μοναδική ευκαιρία σ’ ένα πρώτο 45λεπτο που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Ότι δεν είδαμε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, το είδαμε μέσα σ’ ένα δίλεπτο στην επανάληψη. Στο 48’ ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνες. Η ΑΕΚ γλίτωσε το γκολ και δύο λεπτά μετά πήρε αυτή το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη αδράνεια στην «πράσινη» άμυνα. Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μάνταλος τρύπωσε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο μετά το πρώτο γκολ, η ΑΕΚ σκόραρε εκ νέου, όμως το τέρμα του Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε ορθά, καθώς στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή. Ο Παναθηναϊκός εμφανώς επηρεασμένος από το 0-1, δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα και στο 55’ κινδύνευσε ξανά με δεύτερο τέρμα, όταν μετά από σέντρα του Ανσαριφάρντ, ο Γαλανόπουλος επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Διούδης αντέδρασε σωστά.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα και στο 68’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το σκορ στα ίσα. Ο Βιγιαφάνες έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Χατζηγιοβάνη, αυτός έπιασε αμαρκάριστος το σουτ εντός περιοχής, αλλά Τσιντώντας και Λόπες έσωσαν σωτήρια. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 75’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σβάρνας έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τον τρόπο να φανεί απειλητικός. Η ΑΕΚ διαχειρίζονταν χωρίς προβλήματα το υπέρ της σκορ, ώσπου στο 90+2’ ο Νεντελτσιάρου στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε το πόδι του Μακέντα και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Ιταλός φορ ανέλαβε και την εκτέλεση, όμως σημάδεψε το αριστερό δοκάρι! Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ ουσιαστικά εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έξοδο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό εκτός τετράδας.

Τα στιγμιότυπα:




Το γκολ του Μάνταλου:




Το χαμένο πέναλτι του Μακέντα στο 90+5':




Το δοκάρι του Σβάρνα:




Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη:




Το ακυρωθέν γκολ του Ανσαριφάρντ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.