Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Περίπατος για τους Βέλγους με σούπερ Λουκάκου

Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Περίπατος για τους Βέλγους με σούπερ Λουκάκου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2021 23:54
Το Βέλγιο με πρωταγωνιστές τους Λουκάκου (2 γκολ) και Μενιέ (γκολ και ασίστ) κέρδισε με 3-0 την αποκαρδιωτική Ρωσία στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου και έκανε σημαντικό βήμα για την πρώτη θέση.

Σε υγιή περίπατο μετέτρεψε το Βέλγιο το παιχνίδι με την Ρωσία για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» χωρίς να φορτσάρουν επικράτησαν με 3-0 των Ρώσων, που απογοήτευσαν έντονα με την εμφάνιση τους.

Τα πάντα κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα λάθη των Ρώσων αμυντικών και να φτάνουν σε ένα άνετο 2-0 με τα γκολ των Λουκάκου (10’) και Μενιέ (34’). Στην επανάληψη, η «αρκούδα» δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και στο 88’ η συνεργασία των δύο σκόρερ έφερε το 3-0 με το δεύτερο γκολ του φορ της Ίντερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουκάκου έχει συμμετοχή σε 26 γκολ στις τελευταίες 19 εμφανίσεις του με την Εθνική Βελγίου, έχοντας σκοράρει 22 και έχοντας δώσει ασίστ σε 4.

Μετά το φινάλε της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, Βέλγιο και Φινλανδία ισοβαθμούν στην κορυφή με 3 βαθμούς. Οι Βέλγοι θα παίξουν την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Δανία, ενώ οι Φινλανδοί, που κέρδισαν στην πρεμιέρα τους Δανούς (1-0), σ’ ένα ματς που πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά το καρδιακό επεισόδιο του Έρικσεν, θα αντιμετωπίσουν τους Ρώσους.

Το ματς:

Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Περίπατος για τους Βέλγους με σούπερ Λουκάκου
Άμυνα για… κλάματα οι Ρώσοι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ρωσία να μπαίνει πιο ορμητικά στο παιχνίδι, όμως το Βέλγιο στην πρώτη του ευκαιρία πήρε το προβάδισμα στο 10ο λεπτό. Ο Μέρτενς έψαξε με μακρινή μπαλιά τον Λουκάκου, αυτός ήταν εκτεθειμένος αλλά η μπάλα έφτασε σε αυτόν από τον Ρώσο στόπερ, Σεμένιοφ ο οποίος αντέδρασε τραγικά στη φάση κι επέτρεψε στον Βέλγο στράικερ να σκοράρει από κοντά για το 1-0. Ήταν το 21ο γκολ του Λουκάκου σε 19 παιχνίδια με την Εθνική Βελγίου μετά το Μουντιάλ του 2018.

Μάλιστα, ο φορ των «κόκκινων διαβόλων» πήγε στην κάμερα και φώναξε «Κρις σε αγαπώ», αφιερώνοντας το τέρμα στον συμπαίκτη του στην Ίντερ, Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση μετά την κατάρρευση του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία για το άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Η Ρωσία προσπάθησε να ψάξει άμεση αντίδραση μετά το 1-0 και στο 14’ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Φερνάντες έπειτα από στατική φάση, αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε σταθερά. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε μισό γκολ στον Ντεντόνκερ, ο οποίος αστόχησε παρότι βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από το ύψος του πέναλτι.

2-0 στο… ρελαντί

Μετά την αρχική πίεση των Ρώσων, οι Βέλγοι έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό και χωρίς να… φορτσάρουν έφτασαν εύκολα σε ένα δεύτερο τέρμα στο 34’. Νέα τραγική αντίδραση στην ρωσική άμυνα, με τον Σουνίν να διώχνει άσχημα και τον Μενιέ να σκοράρει με ευκολία για το 2-0. Μάλιστα ο Βέλγος σκόρερ είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα αντί του Καστάν. Από την πλευρά του ο Τσερτσέσοβ προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Κουζιάεβ και Ζιρκόβ να δίνουν τη θέση τους σε Τσερίσεφ και Καραβάεβ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο. Η άμυνα της Ρωσίας θύμιζε σκορποχώρι και το Βέλγιο «άγγιξε» ένα τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις με ατομική ενέργεια του Καράσκο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δεν μπορούσε η Ρωσία

Διαδικαστικά τα πράγματα στο δεύτερο μέρος. Η Ρωσία είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει με αξιώσεις. Το Βέλγιο κράταγε χωρίς προβλήματα το μηδέν και στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη έφτασε σε ένα τρίτο τέρμα. Ο Μενιέ έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Λουκάκου, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ρώσο γκολκίπερ και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μπογιάτα, Βερτόνγκεν (77' Βερμάελεν), Καστάν (27' Μενιέ), Τοργκάν Αζάρ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Καράσκο (77' Πράετ), Μέρτενς (72' Αζάρ), Λουκάκου

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σούνιν, Τζικίγια, Σεμένοβ, Ζιρκόβ (43' Καραβάεβ), Μπερίνοβ (46' Ντιβέεβ), Οζμπόεβ, Γκολοβίν, Ζόμπνιν (63' Μόυκιν), Κουζβάεβ (29' Τσερίσεβ, 63' Μίραντσουκ), Τζιούμπα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.