Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουαλία - Ελβετία 1-1: Αλύγιστοι «δράκοι» άντεξαν απέναντι στους ανώτερους Ελβετούς

Ουαλία - Ελβετία 1-1: Αλύγιστοι «δράκοι» άντεξαν απέναντι στους ανώτερους Ελβετούς

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
12/6/2021 17:57
Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η Ουαλία και η Ελβετία, στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro 2020. Για το ίδιο γκρουπ, την Παρασκευή (11/6), η Ιταλία είχε νικήσει 3-0 την Τουρκία στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Αυτό σημαίνει ότι η «Σκουάντρα Αντζούρα» βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς, ακολουθούν η Ουαλία και η Ελβετία με έναν, ενώ οι Τούρκοι είναι ουραγοί χωρίς να έχουν κάνει σεφτέ.

Η Ελβετία πάντως ήταν σαφώς ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα με τους «δράκους», ωστόσο πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της και μία αδράνεια στο κέντρο της άμυνας που επέτρεψε στους Βρετανούς να σκοράρουν και να αποσπάσουν ισοπαλία.

Ανώτερη αλλά άστοχη η Ελβετία

Μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο έδειξε καλύτερη η Ουαλία, καθώς ξεκίνησε δυνατά και θέλησε να αιφνιδιάσει, χωρίς πάντως να τα καταφέρει. Η Ελβετία πήρε τον έλεγχο στη συνέχεια κι έμοιαζε να πατάει καλύτερα. Εκείνοι που απείλησαν πρώτοι όμως ήταν οι Βρετανοί. Στο 15' ο Μουρ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο Ζόμερ «πέταξε» στη γωνία του κι απέκρουσε.

Αυτή η φάση λειτούργησε ως... ξυπνητήρι για τους παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και ξεκίνησαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 20' το τακουνάκι του Σερ μετά από κόρνερ του Σακίρι αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Γουόρντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζάκα αστόχησε από το «ύψος» της περιοχής.Στο 27' η Ελβετία πλησίασε ξανά στο γκολ. Ο Σεφέροβιτς έκανε ωραία σεντερφορίσια κίνηση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Πλέον οι τυπικά φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν απόλυτα. Πίεσαν και κέρδισαν πολλά κόρνερ, χωρίς όμως να τα εκμεταλλευτούν.

Παρ' όλα αυτά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σεφέροβιτς πήρε την πάσα από τον Εμπολό, όμως αστόχησε απελπιστικά από τη μικρή περιοχή και οι δύο αντίπαλοι πήγαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Εμπολό και δίκαιο προβάδισμα, απάντησε με Μουρ η Ουαλία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελβετία να πλησιάζει ξανά στο γκολ στο 49'. Ο Εμπολό βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ Γουόρντ και σούταρε δυνατά, όμως ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα και μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Σακίρι, ο Εμπολό πήρε την προσωπική του ρεβάνς και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αυτό το γκολ είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι τυπικά γηπεδούχοι να επιτεθούν. Αρχικά βέβαια κινδύνευσαν στο 52' όταν ο Μπαμπού αστόχησε από καλή θέση, μετά από επέλαση του Εμπολό. Στη συνέχεια όμως βγήκαν στην επίθεση.

Στο 61' ο Μπεν Ντέιβις σούταρε δυνατά από τη γραμμή της περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ένα φάουλ του Ράμσεϊ πέρασε πάνω απ' όλα τα κεφάλια και κατέληξε άουτ.

Η εικόνα της αναμέτρησης είχε αλλάξει και οι Βρετανοί πίεζαν. Στο 74' μάλιστα κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Μετά από μία κομπίνα σε κόρνερ, ο Μουρ αμαρκάριστος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ζόμερ για το 1-1.

Στο 85' και λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Γκαβράνοβιτς σκόραρε για την Ελβετία μετά από κεφαλιά-πάσα του Εμπολό, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Εμπολό με νέα κεφαλιά από κόρνερ φλέρταρε με το 2-1, όμως ο γκολκίπερ Γουόρντ έσωσε τους «δράκους».

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Αλεν, Μορέλ, Ράμσεϊ (90+3' Αμπάντου), Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σερ, Εμπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66' Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροφιτς (84' Γκαβράνοβιτς)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις