Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-3: Λυτρώθηκε στο φινάλε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία

Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-3: Λυτρώθηκε στο φινάλε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
15/6/2021 20:54
Η Πορτογαλία συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, όμως νίκησε 3-0 χάρη σε τρία γκολ που σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου του Euro 2020. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε δύο τέρματα κι έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε στην πρώτη θέση σκόρερ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, φτάνοντας τα έντεκα γκολ.

Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση, μια και ακολουθούν τα δύσκολα παιχνίδια με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στον αντίποδα οι Μαγυάροι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, όμως όταν δέχτηκαν το πρώτο γκολ, στη συνέχεια κατέρρευσαν και τελικά ηττήθηκαν με «βαρύ» σκορ σε σχέση με τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.

Ανώτερη αλλά άστοχη η Πορτογαλία

Η πρώτη απειλή ήταν από την πλευρά των πρωταθλητών Ευρώπης. Στο 5' ο Ζότα βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, με τον Γκουλάστσι να αποκρούει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παραπονιέται στο συμπαίκτη του που δεν του έδωσε την μπάλα ενώ θα έβγαινε τετ α τετ. Στο 8' ο Ζότα αστόχησε ξανά με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν μία ανούσια υπεροχή αδυνατώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κατά κύριο λόγο να υπερασπιστούν την εστία τους δίχως να προσπαθούν να επιτεθούν. Στο 36' είχαν την πρώτη τους τελική, με την κεφαλιά του Άνταμ Σάλαϊ να αποκρούεται εύκολα και σταθερά από τον Ρούι Πατρίσιο.Στο 40' η Πορτογαλία πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως στο 40' το κοντινό σουτ του Ζότα αποκρούστηκε από τον Γκουλάστσι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Μαγυάρων, στη μεγαλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Λύτρωση με... τύχη, έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία για τους Ίβηρες στο 47'. Ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Πέπε αποκρούστηκε σωτήρια από τον Γκουλάστσι. Στο 50' ο Άνταμ Σάλαϊ σούταρε από μακριά, όμως ο Ρούι Πατρίσιο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να μην πατούν καλά και οι Μαγυάροι στο 57' είχαν ακόμα ένα καλό σουτ με τον Ρόλαντ Σάλαϊ να απειλεί τον γκολκίπερ των Πορτογάλων που απέκρουσε άνετα πάντως.

Η νέα σοβαρή απειλή από τους Πορτογάλους καταγράφηκε στο 68', όταν ο Μπρούνο Φερνάντες σούταρε από καλή θέση και ο Γκουλάστσι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 80' η Ουγγαρία άνοιξε το σκορ με τον Σεν ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά καθώς ο επιθετικός των Ούγγρων ήταν οφσάιντ όταν του έγινε η πάσα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ. Μετά από ωραία συνεργασία από τα δεξιά, ο προωθημένος Γκερέιρο σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ατίλα Σάλαϊ και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 86' ο Ράφα Σίλβα κέρδισε πέναλτι μια κι ανατράπηκε από τον Όρμπαν εντός περιοχής. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κι έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τα δέκα γκολ σε τελική φάση Euro, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί ο οποίος έμεινε στα εννιά.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρονάλντο και ο Ράφα Σίλβα έκρυψαν την μπάλα και ο «CR7» αφού πέρασε και τον Γκουλάστσι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τούρκου ρέφερι Τσακίρ, δεν άλλαξε κάτι και η Πορτογαλία έκανε θετική πρεμιέρα στη διοργάνωση, έστω κι αν ζορίστηκε πολύ από τους Μαγυάρους.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάστσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι, Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78' Σίγκερ), Σέφερ (Νέγκο), Φιόλα (89' Βάργκα), Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (77' Σεν)

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81' Σάντσες), Φερνάντες (88' Μουτίνιο), Ρονάλντο, Ζότα (81' Αντρέ Σίλβα), Μπ. Σίλβα (70' Ράφα Σίλβα)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.