Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γαλλία-Γερμανία 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης στον όμιλο του «θανάτου»

Γαλλία-Γερμανία 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης στον όμιλο του «θανάτου»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/6/2021 23:56
Η Γαλλία χάρη στο αυτογκόλ του Χούμελς στο 20' επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στον όμιλο του θανάτου. Με όπλο την ταχύτητα τους οι Γάλλοι πορεύτηκαν στο παιχνίδι, δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν οι Γερμανοί και μοιραία γνώρισαν την ήττα. «Τελικός» το παιχνίδι του Σαββάτου (19/6) για τα Πάντσερ απέναντι στην Πορτογαλία.

Με όπλο την ταχύτητα της η Γαλλία

Η Γαλλία μπήκε στο παιχνίδι με όλα της τα όπλα μέσα και με ένα 4-3-3 με τους Γκριεζμάν-Εμπαπέ-Μπενζεμά στην επίθεση, την ώρα που ο Λεβ στην Γερμανία προτίμησε το 3-4-3 με τον Μίλερ σε ρόλο φορ. Τα «πάντσερ» έδειξαν δραστήρια στην αρχή με πολλά τρεξίματα και είχαν την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 4' με μία κεφαλιά του Χούμελς που κατέληξε ψηλά άουτ.

Η Γαλλία ισορρόπησε αμέσως το παιχνίδι, η τριάδα της μπροστά κινούταν συνεχώς και στο 16' είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Πογκπά ο οποίος πήδηξε ψηλότερα από όλους αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Εμπαπέ να απειλήσει αλλά το σουτ που έπιασε έδιωξε σε κόρνερ ο Νόιερ.

Στο 20' ωστόσο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Πογκμπά με μία «μαγική» πάσα άνοιξε το παιχνίδι αριστερά για τον Ερναντέζ, ο άσος της Μπάγερν έπιασε με την μία την σέντρα και ο Χούμελς έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στους Γάλλους αλλά από την άλλη οι Γερμανοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Ο Μίλερ έπιασε την κεφαλιά στο 22' αλλά αυτή κατέληξε άουτ, στην καλύτερη ως εκείνη στιγμή των παικτών του Λεβ. Η Νασιοναλμάνσαφτ προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. Η Γαλλία χωρίς να εντυπωσιάσει πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ, η ποιότητα της όμως φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη Γερμανία δυσκολευόταν να δημιουργήσει ενώ θα μπορούσε να μείνει και με δέκα παίκτες όταν στο 44' ο Ρούντιγκερ δάγκωσε την πλάτη τον Πογκμπά, όμως VAR και διαιτητής δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται την φάση.

Σφιχτή άμυνα από τη μία, αδυναμία δημιουργίας από την άλλη

Στην επανάληψη η Γαλλία μπήκε καλύτερα και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη για το 2-0. Ο Ραμπιό βρέθηκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, θα μπορούσε να σπάσει την μπάλα αλλά επέλεξε να σουτάρει και βρήκε το δεξί δοκάρι του Νόιερ στο 52'. Η Γερμανία από εκείνο το σημείο ανέβασε την απόδοση της και έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Γκνάμπρι στο 54' μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ έκλεινα καλά τους χώρους και έχοντας τον Εμπαπέ στην επίθεση προσπάθησαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μάλιστα πέτυχε στο 66' ένα πολύ όμορφο γκολ αλλά στην αρχή της φάσης ήταν οριακά εκτεθειμένος και ο επόπτης σήκωσε σωστά την σημαία του.

Οι Γάλλοι απλά περίμεναν τις επιθέσεις των Γερμανών και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν", ο Λεβ πέρασε του Σανέ και Βέρνερ για να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση του αλλά δεν είδε κάποιο αποτέλεσμα.

Σε μία από τις αντεπιθέσεις τους στο 2ο μέρος, ο Εμπαπέ έφυγε για άλλη μία φορά ταχύτατα από τα δεξιά και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Μπενζεμά ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο άσος της Παρί Σρεν Ζερμέν όμως ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσαίντ.

Η Γερμανία προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά αλλά δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της αντιπάλου της. Η Γαλλία πήρε μία σημαντική νίκη και αν μπορέσει να δώσει συνέχεια το Σάββατο απέναντι στην Ουγγαρία τότε ξέρει πως θα βρίσκεται σίγουρα στην επόμενη φάση.

Γαλλία: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (90+4' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (89' Τολισό)

Γερμανία: Νόιερ, Μ. Γκίντερ (87' Τζαν), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογάν, Γκόζενς (88' Φόλαντ), Χάβερτς (74' Σανέ), Μίλερ, Γκνάμπρι (74' Βέρνερ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.