Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: Ζορίστηκαν αλλά πέτυχαν το απόλυτο οι Βέλγοι, τρίτοι οι Φινλανδοί

Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: Ζορίστηκαν αλλά πέτυχαν το απόλυτο οι Βέλγοι, τρίτοι οι Φινλανδοί

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/6/2021 00:01
Το Βέλγιιο μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην Φινλανδία, ανέβασε όμως την απόδοση του στο 2ο μέρος και πήρε τη νίκη 2-0, κάνοντας το 3 στα 3 στον όμιλο. Ο Χραντέτσκι με αυτογκόλ στο 74' και ο Λουκάκου με σουτ στο 81' πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης, πάλεψαν οι Φινλανδοί αλλά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ποιότητα των αντιπάλων τους. Οι κουκουβάγιες τερμάτισαν έτσι στην τρίτη θέση του ομίλου αλλά με τέρματα 1-3 δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Πίεση Βέλγων, οργανωμένη άμυνα Φινλανδών

Η αρχή δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστική για τους θεατές, ο ρυθμός ήταν αργός και στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν δημιουργήθηκε καμία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι. Την πρώτη καλή στιγμή την δημιούργησε ο Ντε Μπρόινε στο 23' όταν μπήκε ωραία από αριστερά, έσπασε την μπάλα αυτή κόντραρε στα πόδια των αμυντικών της Φινλανδίας και ο Χραντέτσκι ενστικτωδώς την έδιωξε μακριά από την εστία του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βίτσελ έπιασε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Φινλανδίας μπλόκαρε εύκολα.

Ο μέσος της Ντόρτμουντ επιχείρησε ξανά να απειλήσει την αντίπαλη εστία στο 32' όταν ο Λουκάκου του έστρωσε την μπάλα εκτός περιοχής αλλά το πλασέ του ήταν τελείως άστοχο. Το Βέλγιο δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους και να μπει μέσα στην περιοχή, είχε άλλη μία τελική στο 33' και πάλι εκτός περιοχής αλλά ο Τροσάρ δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Την καλύτερη στιγμή μέχρι το 38' την είχε το Βέλγιο όταν ο Ντε Μπρόινε με μία όμορφη μπαλιά βρήκε τον Λουκάκου μέσα στην περιοχή, η κεφαλιά του φορ της Ίντερ ωστόσο κατέληξε στην αγκαλιά του Χραντέτσκι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντοκού βγήκε ωραία από τα αριστερά, σύγκλινε προς τα μέσα και έκανε το σουτ όμως για άλλη μία φορά ο Χραντέτσκι επενέβη σωτήρια. Ο Εντέν Αζάρ στις καθυστερήσεις έπεσε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με την Φινλανδία να μην έχει δημιουργήσει ούτε μία τελική προσπάθεια.Ανέβηκε ο ρυθμός, βρήκε τον τρόπο το Βέλγιο

Στην επανάληψη οι Βέλγοι πίεσαν ψηλά από την αρχή προσπαθώντας να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Φινλανδών αλλά και πάλι με μακρινά σουτ των Ντεναγιέρ και Εν.Αζάρ προσπάθησαν να απειλήσουν. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν την υπεροχή, οΤσαντλί «ενόχλησε» τον Χραντέτσκι στο 56' αλλά γενικά έψαχναν να βρουν τρόπο να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση για γκολ.

Το παιχνίδι είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό στο 2ο μέρος και στο 63' ο Εντέν Αζάρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από εμφανή θέση για γκολ νικήθηκε από τον Χραντέτσκι. Δύο λεπτά μετά ο Ντε Μπρόινε βρήκε ωραία τον Λουκάκου με κάθετη πάσα, ο τελευταίος νίκησε τον Χραντέτσκι αλλά ήταν οριακά εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε σωστά.

Αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ το έκανε ο Χραντέτσκι στο 75'. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Βερμάαλεν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και να έχει πορεία προς τα έξω. Ο Χραντέτσκι ωστόσο στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και από εκείνο το σημείο η Φινλανδία έψαχνε γκολ για να πάρει την πρόκριση.

Ωστόσο στο 81' ο Ντε Μπρόινε τροφοδότησε τον Λουκάκου μέσα στην περιοχή και αυτή την φορά δεν μπόρεσε η αντίπαλη άμυνα να τον σταματήσει. Ο Βέλγος φορ γύρισε ωραία με πλάτη και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Φινλανδίας, με την μπάλα μάλιστα να κοντράρει και να αλλάζει λίγο πορεία. Ο Εντέν Αζάρ στο 85' άγγιξε το 3-0, μέχρι το τέλος όμως δεν άλλαξε τίποτα και οι Βέλγοι πήραν μία δίκαιη νίκη.

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν (70' Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59' Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70' Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76' Μενιέ) - Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν - Σαντλί, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76' Μπατσουαγί), Λουκακού (84' Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.