Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πορτογαλία - Γαλλία 2-2: Ρονάλντο, Μπενζεμά... ισοπαλία και πρόκριση!

Πορτογαλία - Γαλλία 2-2: Ρονάλντο, Μπενζεμά... ισοπαλία και πρόκριση!

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
23/6/2021 23:57
Η Πορτογαλία και η Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του έκτου ομίλου του 2020.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης, αμφότερα από το σημείο του πέναλτι. Για τους πρωταθλητές κόσμου ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, τη μία από την άσπρη βούλα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα παίξει με το Βέλγιο την Κυριακή (27/6, 22.00) στη Σεβίλλη, ενώ οι «μπλε» θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία τη Δευτέρα (28/6, 22.00) στο Βουκουρέστι.

Δίκαιο προβάδισμα η Πορτογαλία, με αμφισβητούμενο πέναλτι ισοφάρισε η Γαλλία

Η πρώτη υποψία φάσης ήταν μία κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 5' η οποία όμως αποκρούστηκε πανεύκολα από τον Γιορίς.

Απάντηση από την πλευρά των τυπικά φιλοξενούμενων ήρθε στο 16'. Μία φοβερή κάθετη πάσα του Πογκμπά «έκοψε» στη μέση την άμυνα των αντιπάλων όμως ο Εμπαπέ δεν πλάσαρε καλά στο τετ α τετ με τον Ρούι Πατρίσιο σπαταλώντας μία μεγάλη ευκαιρία.

Στο 27' οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν πέναλτι. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γιορίς έκανε απρόσεκτη έξοδο και συγκρούστηκε με τον Ντανίλο, με τον Ισπανό διαιτητή Λάοθ να υποδεικνύει την παράβαση δείχνοντας την άσπρη βούλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε εύκολα τον Γάλλο γκολκίπερ για το 1-0.Από το... πουθενά οι πρωταθλητές κόσμου έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Εμπαπέ έκανε κίνησης προς την περιοχή κι έπεσε πολύ εύκολα σε μαρκάρισμα στου Σεμέδο. Ο Ίβηρας ρέφερι σφύριξε ένα επιεικώς αυστηρό πέναλτι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπενζεμά «έγραψε» το 1-1.

Ανατροπή με Μπενζεμά κι απάντηση του Ρονάλντο με νέο πέναλτι

Με την έναρξη της επανάληψης οι Γάλλοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Μπενζεμά. Έπειτα από ωραία μπαλιά του Βαράν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρούι Πατρίσιο και τον νίκησε στο 47' για το 1-2. Το τέρμα του στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ, όμως μετά τη χρήση VAR το τέρμα μέτρησε.

Στο 58' ο Ρονάλντο σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κουντέ και ο Λάοθ υπέδειξε το τρίτο πέναλτι του αγώνα. Ο Κριστιάνο ξανά με ψυχραιμία νίκησε τον Γιορίς κι έφτασε τα 109 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας.

Η Γαλλία λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ στο 67'. Ο Πογκμπά εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» με τον Ρούι Πατρίσιο να αποκρούει με τη βοήθεια του δοκαριού. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκριεζμάν προσπάθησε να νικήσει τον Ίβηρα γκολκίπερ ο οποίος απέκρουσε ξανά με δυσκολία.

Με το σκορ στην ισοπαλία και τον χρόνο να κυλάει οι δύο ομάδες ήξεραν ότι περνούσαν παρέα στην επόμενη φάση. Καμία από τις δύο δεν είχε πρόθεση για να ρισκάρει και το τελευταίο σφύριγμα τις βρήκε ισόπαλες 2-2 μετά από μία χορταστική αναμέτρηση.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο (79' Νταλότ), Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνιο (73' Νέβες), Ντανίλο (46' Παλίνια), Ρενάτο Σάντσες (87' Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (72' Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46' Ντιν, 52' Ραμπιό), Πογκμπά, Καντέ, Τολισό (66' Κομάν), Γκριεζμάν (87' Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.