Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2021 23:59
Ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Καμαρά (29’) κέρδισε με 1-0 την Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέκτησε μίνι προβάδισμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν. Από μια αποβολή για κάθε ομάδα (43’ Καμαρά, 63’ Τσέλικ).

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα πάει με προβάδισμα στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (27/7) στο Αζερμπαϊτζάν, όπου καλείται να «σφραγίσει» την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 29’ ο Καμαρά με απίθανη λόμπα έξω από την περιοχή. Ο μέσος του Ολυμπιακού πάντως αποβλήθηκε στο 43’ για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στο κεφάλι του Αλασκάροβ, ενώ στο 63’ η Νέφτσι έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες για κλωτσιά του Τσελίκ στο πρόσωπο του Ρέαμπτσιουκ.

Το ματς:


Τα πράγματα στράβωσαν για τους «ερυθρόλευκους» πριν το ξεκίνημα του αγώνα, αφού ο Ελ Αραμπί διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μπήκε σε απομόνωση, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Παπασταθόπουλο. Παράλληλα, νοκ-άουτ τέθηκε ο Εμβιλά, ο οποίος υπέστη θλάση και θα λείψει για τουλάχιστον 10 ημέρες. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού ο Μπουχαλάκης έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 17’.

Ο Κώστας Τζολάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ύ και έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ηλικία 18 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών. Μάλιστα ο Τζολάκης «έσπασε» ρεκόρ 53 χρόνων, το οποίο κρατούσε ο Νίκος Τζώρτζης, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών στις 20/9/1968 είχε αγωνιστεί απέναντι στη Ρέικιαβικ.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα, ωστόσο στα πρώτα λεπτά υπέπιπταν σε εύκολα λάθη και στο 5’ κινδύνευσαν από σουτ του Μαχμούντοβ που πέρασε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, οι Πειραιώτες ανέβαζαν την απόδοση τους, βρίσκονταν διαρκώς έξω από την περιοχή της Νέφτσι αλλά τους έλειπε η σωστή τελική ενέργεια.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν απειλούσαν σημαντικά αλλά στο 29’, σε φάση που ξεκίνησε από «φθηνό» κόρνερ που παραχώρησαν οι Αζέροι, ο Καμαρά επιχείρησε τρομερό τηλεκατευθυνόμενο σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των Αζέρων. Δύο λεπτά μετά οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά ο Χασάν δεν βρήκε για εκατοστά τη μπάλα ώστε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η απάντηση της Νέφτσι ήρθε στο 32’ όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα, ο Αλασκάροφ βρέθηκε σε τε-τ-α-τετ αλλά ο Τζολάκης κράτησε το μηδέν.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν ένα λεπτό πριν τα 45’, αφού ο Καμαρά στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, βρήκε τον Αλασκάροφ στο πρόσωπο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Σισέ και άλλαξε τη διάταξη σε 5-3-1 ώστε η ομάδα του να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Η Νέφτσι πήρε την κατοχή αλλά δεν απείλησε σημαντικά με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μαμαντού (62’) που «έβγαλε» ο Τζολάκης. Στο επόμενο λεπτό, ο Ρέαμπτσιουκ βγήκε στην πλάτη του Τσέλικ και εκείνος τον «γκρέμισε», με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να επαναφέρει τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Ολυμπιακός άρχισε πάλι να κρατά τη μπάλα, ενώ η είσοδος του Σουρλή του έδωσε περισσότερη ενέργεια και τρεξίματα. Παρόλα αυτά με εξαίρεση ένα σουτ του Μασούρα που έβγαλε ο Μαμάντοφ, δεν απείλησε σημαντικά, αν και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μια ανατροπή του Σεμέδο εντός περιοχής στα τελευταία λεπτά. VAR δεν υπάρχει σ’ αυτή τη φάση και το 1-0 έμεινε τελικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78’ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18’ λ.τ. Βαλμπουενά), Καμαρά, Κούντε (69’ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46’ Σισέ), Χασάν (79’ Κιμπού Καμαρά), Μασούρας

Νέφτσι: Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Τσελίκ, Λαβάλ, Χαραμίζ, Μαχμούντοβ, Μπουγκρίν (86’ Μπουλούντοφ), Μαμαντού, Αλασκάροφ (45’+1’ Αμπάσκοφ), Κόλι

Τα στιγμιότυπα:




Η γκολάρα του Καμαρά:




Οι δύο αποβολές:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.