Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο θρύλος Τζίμι Γκριβς

«Έφυγε» ο θρύλος Τζίμι Γκριβς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/9/2021 15:59
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Τζίμι Γκριβς, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος.

Σε πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς ο θρυλικός Τζίμι Γκριβς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, έχοντας νικηθεί από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στις Τσέλσι και Τότεναμ και έχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ των περισσότερων γκολ στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος με 357.

Αποτελεί αρχισκόρερ της Τότεναμ με 266 γκολ σε 379 παιχνίδια, ενώ τα 41 γκολ που πέτυχε τη σεζόν 1960-61 με τη φανέλα της Τσέλσι παραμένει ρεκόρ συλλόγου. Παράλληλα, είναι ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας με 44 γκολ σε 57 αγώνες και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966.

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του τις βίωσε στην Τότεναμ, κατακτώντας μαζί της δύο Κύπελλα Αγγλίας, δύο Τσάριτι Σιλντ και το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1962-63. Την ίδια σεζόν η Τότεναμ τερμάτισε στην 2η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος, πίσω από την Έβερτον, παρά τα 37 γκολ του Γκριβς που παραμένει ρεκόρ σε μια σεζόν στην ιστορία των «σπιρουνιών».

Ο Άγγλος θρύλος είχε και ένα μικρό πέρασμα στην ιταλική Μίλαν το 1961, σκοράροντας 9 γκολ σε 14 παιχνίδια. Ο ίδιος είχε μετανιώσει τη συγκεκριμένη απόφαση να φύγει από το Λονδίνο πριν καν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ενώ οι κακές σχέσεις του με τον προπονητή των «ροσονέρι», Νερέο Ρόκο τον οδήγησαν να επιστρέψει σχεδόν άμεσα στην Αγγλία για λογαριασμό της Τότεναμ. Στο φινάλε της σεζόν η Μίλαν κατέκτησε την Σέριε Α.

Συνολικά σημείωσε 366 γκολ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, ρεκόρ που κρατούσε έως το 2017 όταν και το έσπασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τελευταία ομάδας της επαγγελματικής του καριέρας ήταν η Γουέστ Χαμ τη σεζόν 1970-71, με την οποία σκόραρε 13 γκολ σε 38 παιχνίδια. Εκείνη την εποχή άρχισε να γίνεται επιρρεπής στο αλκόολ με αποτέλεσμα η καριέρα του να πάρει την κατιούσα. Μετά την αποχώρηση από τα «σφυριά» πήρε αρκετά κιλά και ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι υπήρχαν μέρες που έπινε 20 μεγάλα ποτήρια μπίρας την ημέρα και βότκα το απόγευμα.

Τα τελευταία χρόνια ο Γκριβς ταλαιπωρούνταν με σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Μάιο του 2015 είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που τον έκανε ανίκανο να μιλάει και τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η Τότεναμ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο Γκρίβς είχε «άψογο έλεγχο της μπάλας, μεγάλη ισορροπία και τέτοια ψυχραιμία μπροστά από την αντίπαλη εστία που σπάνια έχανε μια ευκαιρία».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.