Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιλ – Τσέλσι 1-2: Στους «8» με νέα νίκη οι «μπλε» (video)

Λιλ – Τσέλσι 1-2: Στους «8» με νέα νίκη οι «μπλε» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/3/2022 23:56
Η κυνική Τσέλσι κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Λιλ στο «Πιέρ Μορουά» και με συνολικό σκορ 4-1 εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιλμάζ (38') οι «λιλουά», το γύρισαν με Πούλισικ (45+3’) και Αθπιλικουέτα (71’) οι «μπλε».

Με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, η Τσέλσι νίκησε με 2-1 την Λιλ στο «Πιέρ Μορουά» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι έχοντας προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα, κατέβηκαν στο παιχνίδι με στόχο να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ, αλλά το ματς έδειχνε να στραβώνει όταν το χέρι-πέναλτι του Ζορζίνιο στο 38’ έδωσε στους «λιλουά» την ευκαιρία να προηγηθούν με τον Γιλμάζ. Ωστόσο η ομάδα του Τόμας Τούχελ ισοφάρισε στην πρώτη της τελική με τον Πούλισικ (45+1’) και επανάκτησε το προβάδισμα δύο τερμάτων στο συνολικό σκορ.

Η Λιλ είχε δοκάρι κι άλλη μια καλή στιγμή στο ξεκίνημα της επανάληψης για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αυτό δεν έγινε και στο 71’ η Τσέλσι της έριξε τη χαριστική βολή με γκολ του Αθπιλικουέτα, «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Τόμας Τούχελ έχει κερδίσει τα 32 από τα πρώτα 50 παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας στο… νήμα τους Ζινεντίν Ζιντάν (31 νίκες στα πρώτα 50 ματς) και Πεπ Γκουαρδιόλα (30 νίκες στα πρώτα 50 ματς).


Το ματς:


Παθητική η Τσέλσι, βρήκε τη λύση με πέναλτι η Λιλ

Το σκορ του πρώτου αγώνα ανάγκαζε την Λιλ να αναζητεί δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Τσέλσι. Οι «μπλε» είχαν αρκετά παθητική εικόνα, έχοντας ξεκάθαρο στόχο να υπερασπιστούν το 2-0 του πρώτου αγώνα και τα πήγαιναν αρκετά καλά αμυντικά για 30 λεπτά, μην επιτρέποντας στους «λιλουά» να φανούν απειλητικοί.

Στο 31’ οι Λονδρέζοι έχασαν με τραυματισμό τον Κρίστενσεν και ο Τσαλόμπα που τον αντικατέστησε υπέπεσε αμέσως σε φάουλ έξω από την περιοχή. Από την εκτέλεση του, προέκυψε χέρι του Ζορζίνιο στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι μετά από χρήση του VAR και ο Γιλμάζ με εύστοχο χτύπημα «έγραψε» το 1-0.



Μια τελική ήταν αρκετή για τους «μπλε»

Η Τσέλσι, μετά το γκολ που δέχτηκε, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και χρειάστηκε μόλις μια τελική για να ισοφαρίσει. Στο 45+3’ ο Ζορζίνιο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Πούλισιτς και ο Αμερικανός με πλασέ από πλάγια θέση δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τη λήξη του ημιχρόνου.



Η Λιλ τα χανε, η Τσέλσι το βαλε

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην επανάληψη η Λιλ μπήκε αρκετά επιθετικά με στόχο να βρει γρήγορο γκολ και στο 51’ έφτασε κοντά σ’ αυτό με κεφαλιά του Γιλμάζ από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία άνηκε και αυτή στους γηπεδούχους, όταν στο 63’ ο Τσέκα πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μεντί.

Η Τσέλσι γλίτωσε το 2-1 και στο 71’ «κλείδωσε» την πρόκριση με τον αρχηγό της. Ο Μάουντ βρήκε χώρο από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Αθπιλικουέτα έσπρωξε με το γόνατο τη μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Το γκολ έκοψε τα φτερά των παικτών της Λιλ, η οποία χρειάζονταν τρία τέρματα για να μη στείλει το ματς στην παράταση. Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και κύλησε δίχως κάτι ιδιαίτερο έως το 90+2’ όταν ο Αλόνσο βρέθηκε απέναντι από τον Ζαρντίμ αλλά ο γκολκίπερ των «λιλουά» κράτησε το 2-1.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.