Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Έκλεισε ραντεβού με την Λίβερπουλ στον τελικό η Τσέλσι (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Έκλεισε ραντεβού με την Λίβερπουλ στον τελικό η Τσέλσι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/4/2022 20:45
Η Τσέλσι κέρδισε με το «καθαρό» 2-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε για 3η σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ όπως και στον τελικό του φετινού Λιγκ Καπ. Λόφτους-Τσικ (65’) και Μάουντ (76’) οι σκόρερ για τους «μπλε».

Χωρίς να ζοριστεί, η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και έκλεισε ραντεβού με την Λίβερπουλ στον τελικό της 14ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ».

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά στη πρώτη μία ώρα παιχνιδιού απειλούσε με το σταγονόμετρο την αντίπαλη εστία, αδυνατώντας να βρει χώρους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κρίσταλ Πάλας. Μάλιστα οι αετοί είχαν δύο καλές στιγμές από στατικές φάσεις με κορυφαία αυτή στο 61' όπου η κεφαλιά του Κουγιατέ μετά από κόρνερ πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ωστόσο στο 65’ ο Λόφτους-Τσικ, που είχε αντικαταστήσει στο πρώτο μέρος τον τραυματία Κόβατσιτς, έλυσε το γόρδιο δεσμό με τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του. Δέκα λεπτά μετά οι «μπλε» κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και ο Μάουντ με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Η Κρίσταλ Πάλας θα μπορούσε να μειώσει στο 78’ με κοντινή κεφαλιά του Άντερσεν έπειτα από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Από την πλευρά της η Τσέλσι είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για 3ο γκολ στο 89', με τον Λουκάκου να σημαδεύει το δοκάρι από τη μικρή περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης οι αμυντικοί των «αετών» έδιωξαν στη γραμμή το πλασέ του Ζίγιες.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 3η σερί χρονιά. Μπροστά της θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, όπως και στο φετινό τελικό του Λιγκ Καπ, χάνοντας τον τίτλο στα πέναλτι από τους «κόκκινους». Για μόλις 2η φορά στην ιστορία, τόσο ο τελικός του Κυπέλλου όσο και του Λιγκ Καπ Αγγλίας θα γίνει μεταξύ ίδιων ομάδων (Τσέλσι-Λίβερπουλ). Η προηγούμενη φορά ήταν τη σεζόν 1992-93 ανάμεσα σε Άρσεναλ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα που θα παίξει σε τρεις διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου μετά την Άρσεναλ το διάστημα 2000-03 και ελπίζει να μην… τριτώσει το κακό, αφού έχασε τον τίτλο στους δύο προηγούμενους τελικούς. Από την πλευρά του, ο Τόμας Τούχελ επιβεβαίωσε το απόλυτο ρεκόρ που έχει σε ημιτελικούς στην καριέρα του, αφού μετράει 11/11 προκρίσεις με επιμέρους σκορ 30-4!

Όπως σημειώνει η Opta, είναι η πρώτη φορά από τον ιστορικό τελικό Κυπέλλου του 1970 με την Λιντς που η Τσέλσι είχε δύο Άγγλους σκόρερ (Λόφτους-Τσικ, Μάουντ) σε αγώνα της στο «Γουέμπλεϊ».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.