Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λαμία-Ιωνικός 0-1: Εξασφάλισε την παραμονή και τη... βούλιαξε (video)

Λαμία-Ιωνικός 0-1: Εξασφάλισε την παραμονή και τη... βούλιαξε (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
17/4/2022 19:17
Ο Ιωνικός πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα της Λαμίας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League Interwetten.

Ο «χρυσός» σκόρερ ήταν ο Μάντζης με ωραία κεφαλιά στο 31' και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα χάρισε στους νεοφώτιστους στην οριστική παραμονή τους στα «μεγάλα σαλόνια» και μαθηματικά, καθώς έφτασαν στους 36 πόντους και φιγουράρουν πλέον και στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους κι έμειναν «κολλημένοι» στους 21 βαθμούς, παραμένοντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας κι απέχοντας μόλις ένα βαθμό από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Μάντζης έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά προσεκτικά. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 14', όμως το σουτ του Άοσμαν κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Αντίστοιχη ήταν η κατάληξη και στην πρώτη υποψία φάσης για τους γηπεδούχους, με τον Καραμάνο να δοκιμάζει την τύχη του στο 18' και τον Χουτεσιώτη να μην δυσκολεύεται και να μπλοκάρει.

Στο 29' ο Μάντζης απείλησε για πρώτη φορά, καθώς μπήκε στην περιοχή αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο ξανά ο Έλληνας επιθετικός δέχτηκε σέντρα ακριβείας από τον Λένις και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.



Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν, χωρίς πάντως να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται (0-1).

Πίεσαν οι γηπεδούχοι αλλά δεν απέφυγαν την ήττα

Η Λαμία παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στην επανάληψη και θέλησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης το οποίο θα τη γλίτωνε τουλάχιστον από την ήττα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι παίκτες του κόουτς Φέστα βγήκαν μαζικά στην επίθεση κι άφησαν αρκετά κενά στα μετόπισθεν.

Η κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 74' έφυγε λίγο άουτ και ανάλογη ήταν η κατάληξη στο σουτ του Προβυδάκη πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 81' οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε δεύτερο γκολ, όμως ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του Άοσμαν.

Η τελευταία μεγάλη φάση του ματς καταγράφηκε στο 93', με τον Χουτεσιώτη να κάνει λανθασμένη εκτίμηση και έξοδο αλλά την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα, καθώς οι συμπαίκτες του πρόλαβαν να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν (75΄Προβυδάκης), Βύντρα (46΄Τιρόνε), Τζανετόπουλος, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (64΄Ελευθεριάδης), Τζανδάρης, Νούνιες, Καραμάνος (59΄Βέλλιος), Μανούσος (75΄Μπανγκουρά)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61΄Κιάκος), Άοσμαν, Λένις (86΄Γκοτσούλιας), Μάντζης (60΄Τουράμ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.