Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2: «Άλωσε» την Τούμπα και στέφθηκε πρωταθλητής!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2: «Άλωσε» την Τούμπα και στέφθηκε πρωταθλητής!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/5/2022 20:55
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2021/2022. Αυτό είναι το 3ο σερί πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους που πλέον έφτασαν συνολικά τις 47 κατακτήσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Μουργκ στο 10' και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει χώρους για την εστία του Πασχαλάκη και πήγε προβληματισμένος στα αποδυτήρια.

Ο Μαρτίνς με το ξεκίνημα της επανάληψης προχώρησε σε τρεις αλλαγές, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ καλύτερος στην επανάληψη και αφού ισοφάρισε με τον Ρόνι Λόπες στο 51', έκανε την ανατροπή με τον Ρέαμπτσουκ στο 62'. Από εκεί και έπειτα διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ, ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν.

Γρήγορο γκολ και έλεγχος από ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Τόμας Μουργκ. Ο Σοάρες πήρε ωραία την μπάλα από τα δεξιά, άφησε πίσω του τον Μπα και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Βατσλίκ έκανε την παρέμβαση αλλά η μπάλα έφτασε στον Τσόλακ που έστρωσε στον Μουργκ και αυτός την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να βγει μπροστά και να ψάξει απάντηση αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Πασχαλάκη. Οι γηπεδούχοι βέβαια έβρισκαν πιο εύκολα χώρους και στο 20' βγήκαν ωραία με τον Τσόλακ μπροστά αλλά ο Μπα πρόλαβε τελευταία στιγμή τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την πρώτη καλή τους στιγμή στο 23' όταν ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η προσπάθεια του κατέληξε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση και την άγγιξαν στο 31' όταν ο Μαντί Καμαρά έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς, γύρισε το παιχνίδι

Ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης και η ομάδα του μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, απείλησε με τους Γκάρι Ροντρίγκεζ και Εμβιλά στα πρώτα λεπτά αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη. Στο 51' ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Ροντρίγκες βγήκε από τα αριστερά και «έσπασε» για τον Λόπες ο οποίος για δεύτερο σερί παιχνίδι σκόραρε για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος στην αρχή του δευτέρου μέρους και στο 56' έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν ο Μαντί Καμαρά αστόχησε έξω από την περιοχή σε ένα τεχνικό πλασέ που επιχείρησε. Τρία λεπτά μετά μάλιστα ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να διώξει το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες, στην 2η προσπάθεια του Ολυμπιακού που κατέληξε εντός στόχου στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, έφταναν εύκολα στην αντίπαλη εστία και στο 62' βρήκαν και το δεύτερο γκολ. Ο Λαλά βρήκε στην απέναντι πλευρά τον έτερο μπακ του Ολυμπιακού, τον Ρέαμπτσουκ και ο Μολδαβός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-2.

Ο Ολυμπιακός πλέον ήταν αγκαλιά με την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Μουργκ να έχει μία καλή εκτέλεση φάουλ στο 80' η οποία όμως έφυγε λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά μάλιστα ο Ολιβέιρα βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής, πηρέ την κεφαλιά αλλά ήταν ελάχιστα άστοχος με τον Βατσλίκ να βλέπει ανακουφισμένος την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά θέλοντας να αποφύγουν την ήττα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις όμως δεν άλλαξε κάτι και το τελικό σφύριγμα του Γκοντίνιο βρήκε άπαντες στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: (Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Κρέσπο (46' Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (60' Σβαμπ), Σοάρες (Αν. Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Μιτρίτσα, Τσόλακ (63' Άκπομ)

Oλυμπιακός: (Μαρτίνς)Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (64' Αβ. Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσουκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (46' Γκάρι Ροντρίγκες), Ρόνι Λόπες (78' Βρουσάι), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.