Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα 0-1: Απέδρασε από το Μπέλφαστ και βλέπει κορυφή με το... καλημέρα (video)

Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα 0-1: Απέδρασε από το Μπέλφαστ και βλέπει κορυφή με το... καλημέρα (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
2/6/2022 23:39
Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις επίσημες υποχρεώσεις της στην εποχή πογιέτ, αφού πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας στην πρεμιέρα του ομίλου της στην League C του Nations League.

Διπλό με «άρωμα» πρωτιάς πήρε η Ελλάδα που χάρη στο γκολ του τάσου Μπακασέτα στο 39' έφυγε νικήτρια από το Μπέλφαστ, αφού άντεξε την πίεση των Βορειοιρλανδών στο δεύτερο μέρος, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά.

Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με το Κόσοβο, που νίκησε νωρίτερα σήμερα την Κύπρο, κι έτσι το παιχνίδι της Πρίστινα την Κυριακή (5/6) παίρνει χαρακτήρα πρόωρου «τελικού».

Ελληνική υπέροχη, λίγες ευκαιρίες και... Μπακασέτας
Η Ελλάδα ξεκίνησε το ματς με σκοπό να ελέγξει την κυκλοφορία και τον ρυθμό και το πέτυχε σχετικά εύκολα, αφού οι γηπεδούχοι παρά την προσπάθειά τους να πιέσουν ψηλά δεν μπορούσαν να το κάνουν επιτυχημένα. Το παιχνίδι κυλησε ήρεμα με την πρώτη καλή στιγμή να καταγραφέται στο 22' όταν ο Γιακουμάκης ξέφυγε από τα αντίπαλα στόπερ παίρνοντας την κεφαλιά, αλλά ο Πίκοκ-Φάρελ μπόκαρε την μπάλα.



Η Εθνική άρχισε να ανεβάζει στροφές, προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει με τα ανεβάσματα του Τσιμίκα από την μία και τον Λημνιό από την άλλη, δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις αλλά χωρίς τις ανάλογες τεικές προσπάθειες, ενώ την ίδια στιγμή δεν απειλούνταν καθόλου.Τελικά το γκολ ήρθε στο 39' με τον Λημνιό να στρώνει στον Μπακασέτα, ο οποίος με συρτό δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ.



Το γκολ έδωσε «φτερά» στην «γαλανόλευκη» που εκμεταλλεύτηκε την σαστιμάρα των γηπεδούχων και παραλίγο να φτάσει και σε δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Ρότα σούταρε άστοχα από θέση βολής στο 44'.



Άντεξε την πίεση και «κλείδωσε» το διπλό η Εθνική
Η Εθνική συνέχισε να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και στην έναρξη του δευτέρου μέρους και έψαξε την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ φτάνοντας κοντά στο 0-2 στο 52΄, όταν στη σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά ο Γιακουμάκης για λίγο δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.



Με το χρόνο να κυλά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και σταδιακά η Ελλάδα έχασε μέτρα στο γήπεδο οπισθοχωρώντας και στο 67΄ κινδύνεψαν, όταν από λάθος του Χατζηδιάκου ο Λάφερτι έδωσε στον ΜακΓκιν, ο οποίος σούταρε πάνω στον Βλαχοδήμο.

Ο Πογέτ προσπάθησε να δώσει φρεσκάδα με τρεις μαζεμένες αλλαγές και αλλάζοντας το σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 4-3-3, αλλά αυτό δεν δούλεψε ιδιαίτερα. Στο 82΄ μπήκε και ο Τζαβέλλας, με τον Πογέτ να αλλάζει για άλλη μια φορά το σύστημα, αυτή τη φορά σε 3-5-2.

Παρά την πίεση πάντως η Ελλάδα υπερασπίστηκε το προβάδισμα και στο 85΄ ένα απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λάφερτι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Άξιο αναφοράς πως στις καθυστερήσεις ο Μπάλντοκ πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με τη γαλανόλευκη φανέλα, γράφοντας την πρώτη διεθνή συμμετοχή του.



Βόρεια Ιρλανδία (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ, Φάρελ, Μπράντλεϊ (62΄ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν, Ντέιβις, ΜακΝερ, Σάβιλ, Α. ΜακΚαν, Λέιβερι (62΄ Λάφερτι), Γουάιτ (71΄ Τσαρλς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (90΄+2 Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (82΄ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Λημνιός (69΄ Παυλίδης), Μπακασέτας (69΄ Κουρμπέλης), Γιακουμάκης (69΄ Χατζηγιοβάνης).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.