Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γερμανία: Οι τρανς ποδοσφαιριστές μπορούν πλέον να επιλέγουν ανδρική ή γυναικεία ομάδα

Γερμανία: Οι τρανς ποδοσφαιριστές μπορούν πλέον να επιλέγουν ανδρική ή γυναικεία ομάδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2022 23:12
Οι τρανσέξουαλ και οι non-binary (μη-δυαδικού φύλου) ποδοσφαιριστές στη Γερμανία θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα παίξουν σε ανδρικές ή γυναικείες ομάδες, αλλά η απόφαση δεν ισχύει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Με ανακοίνωση της, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε την απόφαση να δίνει τη δυνατότητα σε τρανσέξουαλ και non-binary (μη-δυαδικού φύλου) ποδοσφαιριστές να διαλέγουν αν θα παίζουν σε ανδρικές ή γυναικείες ομάδες.

Η απόφαση ισχύει για το ερασιτεχνικό και το παιδικό ποδόσφαιρο, καθώς και για το ποδόσφαιρο σάλας. Αντίθετα η απόφαση δεν καλύπτει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Γερμανία, για παράδειγμα την Μπουντεσλίγκα.

Προηγουμένως, ήταν το φύλο στα έγγραφα ταυτότητας ενός ατόμου που καθόριζε την καταλληλότητά του να παίξει σε ανδρική ή γυναικεία ομάδα. Από το 2018 όμως, οι Γερμανοί είχαν επιλογές «διαφορετικών» και «χωρίς αναφορά» στην ενότητα «φύλο» των εγγράφων ταυτότητας.

«Από το 2018 που είναι δυνατό οι άνθρωποι να εγγραφούν στο ληξιαρχείο ως «διαφορετικοί», έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων με αυτό το καθεστώς. Αυτό επηρεάζει επίσης τους ανθρώπους που παίζουν ποδόσφαιρο, γεγονός που έκανε πιο σημαντική την ανάγκη για σαφείς κανόνες», ανέφερε η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι επικριτές της συμμετοχής των τρανς αθλητών στα γυναικεία αθλήματα ισχυρίζονται ότι διατηρούν ένα δυσανάλογο πλεονέκτημα σε σχέση με τους συνομηλίκους τους. Ωστόσο, οι τρανς αθλητές και οι υποστηρικτές τους διαφωνούν με αυτό το συμπέρασμα και ισχυρίζονται ότι μέτρα, όπως η μείωση της τεστοστερόνης, βοηθούν στην εξισορρόπηση του.

Το θέμα έχει συζητηθεί και στην αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Μάλιστα, την Τρίτη (21/6) η πρόεδρος της FA, Ντέμπι Χιούιτ είπε ότι η συζήτηση σχετικά με την ένταξη των τρανς αθλητών στον γυναικείο αθλητισμό είναι «ένα πραγματικά δύσκολο θέμα».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας δηλώνει ότι οι κάτω των 18 ετών μπορούν να παίξουν σε μικτή ομάδα ή σε ομάδα κοριτσιών ή αγοριών, ανεξάρτητα από το φύλο γέννησής τους, αλλά οι τρανσέξουαλ παίκτες που είναι 18 ετών και άνω πρέπει να υποβάλουν αίτηση για έγκριση για να παίξουν στο επιβεβαιωμένο φύλο τους.

Η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδίας έρχεται την ίδια εβδομάδα που η FINA, ο παγκόσμιος κυβερνητικός οργανισμός της κολύμβησης, ψήφισε να απαγορεύσει στις τρανς αθλήτριες να συμμετέχουν σε ελίτ αγώνες γυναικών εάν έχουν βιώσει οποιοδήποτε στάδιο ανδρικής εφηβείας.

Την περασμένη εβδομάδα, το UCI, ο παγκόσμιος κυβερνητικός φορέας της ποδηλασίας, σκληρύνει τους κανόνες του, διπλασιάζοντας το χρονικό διάστημα αναμονής ενός αναβάτη, που μεταβαίνει από άνδρα σε γυναίκα, να μπορεί αγωνιστεί σε αγώνες γυναικών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.