Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Άρεσε ξανά η ομάδα του Αλμέιδα (video)

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Άρεσε ξανά η ομάδα του Αλμέιδα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/8/2022 22:14
Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας σε φιλικό παιχνίδι στην Κύπρο δείχνοντας ξανά θετικά στοιχεία. Πινέδα και Μάνταλος οι σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους».

Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδι πήρε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε με 2-0 την Ομόνοια σε φιλικό τεστ επί κυπριακού εδάφους. Η «Ένωση» έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, έχοντας τον έλεγχο στο παιχνίδι και παρουσιάζοντας αρκετά θετικά στοιχεία. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αρκετά τρεξίματα, πίεζαν ψηλά ανακτώντας τις κατοχές και απειλήθηκαν ελάχιστα από την κυπριακή ομάδα, η οποία έγινε απειλητική μονάχα σε δύο φάσεις στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με 3-5-2 παράταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, παρατάσσοντας τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί ως τριάδα στα στόπερ. Γιόνσον, Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν η τριάδα στο κέντρο, στα δύο άκρα οι Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, ενώ ο Μάνταλος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Η αθηναϊκή ομάδα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και «άγγιξε» το γκολ στο 11ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσούμπερ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού δέκα λεπτά μετά η «Ένωση» άνοιξε το σκορ με υπέροχη ενέργεια του Πινέδα, ο οποίος κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα και με δυνατό δεξί σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο γκολ του Μεξικανού άσου με την νέα του ομάδα και το πανηγύρισε έξαλλα.

Η ομάδα του Αλμέιδα έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και δεν κινδύνευσε από την Ομόνοια με εξαίρεση το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, όπου η κυπριακή ομάδα είχε δύο σημαντικές στιγμές για να ισοφαρίσει. Στο 41’ ο Στάνκοβιτς κράτησε το μηδέν για την ΑΕΚ αποκρούοντας τόσο την κοντινή κεφαλιά του Κακουλλή όσο και το σουτ του Φελίπε στην εξέλιξη της φάσης, ενώ στο 43’ ο τελευταίος επιχείρησε νέο σουτ από θέση βολής το οποίο πέρασε πάνω από την εστία.Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν δυναμικά και το δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0 στο 55’. Ο Τσούμπερ βρήκε ωραία με τακουνάκι τον Πινέδα, ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνο αλλά ο γκολκίπερ της Ομόνοιας απέκρουσε σωτήρια. Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε τελικά δέκα λεπτά μετά, με τον Πινέδα να κάνει εξαιρετική κίνηση χωρίς τη μπάλα ανοίγοντας διάδρομο για τον Μάνταλο ο οποίος διένυσε αρκετά μέτρα και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ αφού οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές που έριξαν το ρυθμό του αγώνα. Ενδεικτικό ότι ο Αλμέιδα άλλαξε τους 10 από τους 11 που ξεκίνησαν το παιχνίδι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67' Ρότα), Χατζισαφί (80' Κοσίδης), Τζαβέλλας (67' Άμραμπατ), Σιμάνσκι (75' Κορνέζος), Γιόνσον (75' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (75' Γιούσης), Πινέδα (67' Φράνσον), Μάνταλος (67' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (67' Μοχαμαντί) και Αραούχο (67' Λιβάι Γκαρσία)

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Λέζιακς (82' Παναγιώτου), Μάθιους (70' Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ (54' Λοΐζου), Μπρούνο, Παπουλής (62' Σάββα), Κακουλλής (62' Ματάβζ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.