Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2: Διπλό με... διπλό Γκαρσία και το σερί συνεχίζεται για την Ένωση

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2: Διπλό με... διπλό Γκαρσία και το σερί συνεχίζεται για την Ένωση

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
24/10/2022 19:57
Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Λεβαδειακού με 2-0 για την 9η αγωνιστική της Super League και συνεχίζει στο κυνήγι του Παναθηναϊκού.

Η Ένωση τα βρήκε δύσκολα για ένα 45λεπτο κόντρα στην πολυπρόσωπη και καλά στημένη άμυνα των Βοιωτών, αλλά το πρέσινγκ που άσκησε στο δεύτερο ημίχρονο «έπνιξε» τους γηπεδούχους και τα δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία «υπέγραψαν» την πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, που την ανέβασε στους 21 βαθμούς και την 2η θέση, όπου βρίσκεται στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Λεβαδειακός παραμένει ουραγός με 3 βαθμούς και χωρίς νίκη ακόμα.

Διαβασμένοι οι Βοιωτοί, χωρίς λύσεις η Ένωση

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα δέκα λεπτά, με την ΑΕΚ ωστόσο να είναι αυτή που προσπαθούσε να πάρει την πρωτοβουλία. Στο 13' η Ένωση απείλησε πρώτη με σου του Γκατσίνοβις, μετά από συνεργασία με τον Αραούχο, να σταματάει στα σώματα, ενώ στο 20' ο Αργεντινός έπιασε βολέ από τα όρια της περιοχής στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 25' ο Γκατσίνοβιτς ήταν ξανά πρωταγωνιστής, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Μάρκοβιτς και εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε. Οι Βοιωτοί είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της ΑΕΚ και κρατώντας την σε απόσταση με σχετική ευκολία, παρ' ότι οι ίδιοι δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί.

Στο 43' πάντως η όμορφη συνεργασία Γκατσίνοβιτς και Πινέδα έδωσε στον Μεξικανό λίγο χώρο και του επέτρεψε να κάνει το σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 45' ο Αραούχο δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ μετά από πάσα του Ελίασον και η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε με το πρώτο μέρος να λήγει χωρίς τέρματα.«Διπλός» Γκαρσία «ξεκλείδωσε» και «κλείδωσε» το διπλό

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με εμφανή διάθεση να πιέσουν πιο ψηλά με τον Λεβαδειακό να βρίσκει άμεσα χώρο και να απειλεί με σουτ του Παναγιώτου στο 48' που πέρασε άουτ.

Στο 50' όμως η πίεση βγήκε σε... καλό στην Ένωση, αφού ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, άνοιξε για τον Ελίασον και εκείνος με «γλυκιά» σέντρα στην περιοχή βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους «κιτρινόμαυρους» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 58' ο Αραούχο έπιασε σκαστό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 62' ο Γκατσίνοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Μάρκοβιτς βγήκε έγκαιρα και τον ανέκοψε.

Ο Σέρβος χαφ ήταν γενικά απολαυστικός και στο 66' σε άλλη μία ατομική ενέργεια, δείγμα της ποιότητάς του, ανατράπηκε από τον Χάμοντ, με το πέναλτι να υποδεικνύεται κατόπιν ελέγχου και στο VAR και τον Λιβά Γκαρσία να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 70' ευστοχώντας και διπλασιάζοντας τα τέρματα της ΑΕΚ.

Το ματς φαινόταν πλέον να έχει τελειώσει, αλλά ο Λεβαδειακός επιχείρησε την ύσταστη αντεπίθεση. Στο 72' ο Μουτίνιο βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη, στην μεγαλύτερη ευκαιρία των Βοιωτών, αλλά πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 80' ο ίδιος παίκτης έκανε παράλληλη σέντρα στην περιοχή, αλλά ο Πέτρε δεν πρόλαβε για λίγο, με προβολή, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ως το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι όμως, πλην μία μεγάλης ευκαιρίας του Γιαννιώτα για την μείωση, που είδε τον Αθανασιάδη να του λέει «όχι» στο 90'+3', με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται επιτυχώς το προβάδισμα που είχε, χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα και έτσι έφτασε στο πέμπτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση ανέβηκε στους 21 βαθμούς πλέον, ούσα στο -6 από την κορυφή όπου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στους 3 πόντους και παραμένει ουραγός και χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (81΄ Σκβάρκα), Μουτίνιο, Λούα Λούα (85΄ Γιαννιώτας), Τόρο (63΄ Πέτρε)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Ελίασον (79΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (72΄ Γιόνσον), Γκαρσία (90+2΄ Γαλανόπουλος), Αραούχο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.