Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Μοιάζει πιο σοβαρή από ποτέ

Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Μοιάζει πιο σοβαρή από ποτέ

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
15/11/2022 08:54
Όπως σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι και τώρα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Βραζιλιάνοι ζουν και αναπνέουν για την διοργάνωση και αυτό δεν είναι υπερβολή, ενώ θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή μετά το 2002.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Δεν έχει λείψει ποτέ από τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας στο Κατάρ το απόλυτο με το 22 στα 22 και έχει σηκώσει το τρόπαιο πέντε φορές (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) και φυσικά είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης. Πάντως, τελευταία φορά που... ήπιε νερό ήταν πριν 20 χρόνια. Έχει βρεθεί στον τελικό άλλες δύο φορές (1950, 1998) και κρέμασε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο, ενώ μόλις δύο φορές αποκλείστηκε στους ομίλους. Για πρώτη φορά το μακρινό 1930 και δεύτερη το 1966. Μόλις δύο φορές δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων στα προηγούμενα τουρνουά. Αυτό συνέβη στο πρώτο (το 1930) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 που έγινε στην Αγγλία. Στο τελευταίο Μουντιάλ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Πώς προκρίθηκε


Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να τερματίσει στην κορυφή των προκριματικών της Νότιας Αμερικής και μάλιστα παίρνοντας την πρόκριση για το Κατάρ από αρκετά νωρίς έχοντας αήττητη πορεία με 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στα 17 ματς (δεν αγωνίστηκε με την Αργεντινή, καθώς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον) που έδωσε είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις πέντε φορές, ενώ σκόραρε 40.
Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Μοιάζει πιο σοβαρή από ποτέ

Ο προπονητής: Τίτε


Ο 62χρονος τεχνικός Τίτε βρίσκεται στον πάγκο της σελεσάο τα τελευταία έξι χρόνια, έχοντας κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα το 2019. Με αυτόν να κοουτσάρει η Βραζιλία είναι αποτελεσματική και παίκτες παγκοσμίου κλάσης δεν... ξεφεύγουν στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας ζογκλερικά. Έχει κατακτήσει 14 τίτλους στην καριέρα του, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία διψήφιου αριθμού συλλόγων, αλλά ξεχώρισε με τις Κορίνθιανς (2012 Copa Libertadores, Μουντιάλ Συλλόγων) και Ιντερνασιονάλ (2008 Copa Sudamericana).

Το ρόστερ


Ο σούπερ σταρ της ομάδας είναι ο Νεϊμάρ, ο οποίος σε ηλικία 30 ετών θέλει να οδηγήσει την Εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η επιθετική γραμμή της σελεσάο ξεχειλίζει από ταλέντο με τον Βινίσιους να κάνει εκπληκτικά πράγματα με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Κασεμίρο αναμένεται να αποτελέσει το σημαντικότερο γρανάζι στη μεσαία γραμμή και ο Βινίσιους θα βοηθήσει με την ταχύτητα του.
Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Μοιάζει πιο σοβαρή από ποτέ

Στόχος


Η Βραζιλία είναι, ίσως, το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και μπορεί να βρίσκεται σε έναν δύσκολο σχετικά όμιλο με Σερβία, Ελβετία και Καμερούν, αλλά αν παρουσιαστεί σοβαρή δεν θα έχει πρόβλημα να τερματίσει στην κορυφή. Στη συνέχεια αναμένεται να βρει στο δρόμο της την Πορτογαλία ή την Ουρουγουάη, αλλά και πάλι είναι στα μέτρα της. Υπάρχει το ενδεχόμενο στα ημιτελικά να πέσει πάνω στην Αργεντινή και εκεί θα γίνει μάχη. Όπως και να έχει μπορεί να φτάσει μέχρι την πηγή και να πιει... νερό στο Κατάρ.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Γουεβέρτον (Παλμέιρας)

Αμυντικοί: Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Πούμας), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπρέμερ (Γιουβέντους), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

Μέσοι: Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο)

Επιθετικοί: Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Πέντρο (Φλαμένγκο), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.