Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: Τραγικά λάθη από τον Στέφανο, τον άφησαν εκτός ημιτελικών (videos)

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: Τραγικά λάθη από τον Στέφανο, τον άφησαν εκτός ημιτελικών (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/11/2022 23:54
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε 2-1 σετ (6-3, 3-6, 2-6) από τον Αντρέι Ρούμπλεφ κι αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των ATP Nitto Finals που διεξάγονται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα, ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε να απαντήσει με δύο νίκες. Αρχικά «λύγισε» τον Μεντβέντεφ και τον άφησε εκτός συνέχειας και στη συνέχεια επιθυμούσε να κάνει το ίδιο και με τον συμπατριώτη του, Αντρέι Ρούμπλεφ. Τελικά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών και ηττήθηκε, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση και η φετινή σεζόν τελείωσε άδοξα για εκείνον.

Πλέον ο Ρούμπλεφ προχωράει στους «4» και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κάσπερ Ρουντ, καθώς ο Νορβηγός τερμάτισε πρώτος στον πράσινο όμιλο.



Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μόλις για τρία γκέιμ. Στο τέταρτο ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε δύο «μπρέικ» πόιντ για να καταφέρει να προηγηθεί με 3-1 και να κάνει σημαντικό βήμα για το 1-0.



Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει πλέον ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ήταν να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να «σπάσει» το σερβίς του.



Τα κατάφερε κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.



Η «μάχη» το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης «φούντωσε» για τα καλά. Ουδείς από τους δύο δεν μπορούσε να κάνει «μπρέικ» και να προηγηθεί.



Με το σκορ 4-3 υπέρ του όμως, ο Ρούμπλεφ «πλήγωσε» τον Τσιτισπά κι «έσπασε» το σερβίς του.

Ο Έλληνας αθλητής δεν τα παράτησε κι έχασε ευκαιρία για να ισοφαρίσει, πετώντας στα... σκουπίδια ένα μπρέικ πόιντ, με τον Ρούμπλεφ να κλείνει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίζει 1-1.



Το τρίτο και κομβικό σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να μην πατάει καλά στο κορτ και να μοιάζει επηρεασμένος.



Τα «φτηνά» λάθη του Στέφανου επέτρεψαν στον Ρούμπλεφ να κάνει «μπρέικ» στο τρίτο γκέιμ και να προηγηθεί 2-1.



Το πιο κομβικό γκέιμ αποδείχθηκε το έβδομο, με τον Τσιτσιπά να σπαταλάει ευκαιρίες να μειώσει σε 4-3 και να χάνει εντελώς τη συγκέντρωσή του.



Με δύο αδιανόητα -γι' αυτό το επίπεδο- συνεχόμενα διπλά λάθη επέτρεψε στον Ρούμπλεφ να φτάσει στο 5-2 και στη συνέχεια να κλείσει τον αγώνα και με 6-2 να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά.



Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.