Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βόλος - ΑΕΚ 0-4: Ένωση τεσσάρων αστέρων στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό (video)

Βόλος - ΑΕΚ 0-4: Ένωση τεσσάρων αστέρων στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
28/12/2022 21:26
Η ΑΕΚ νίκησε 4-0 τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» για την 15η αγωνιστική της Super League και αποχαιρέτισε με νίκη το 2022.

Σε ένα κατάμεστο από φίλους της γήπεδο, η Ένωση πάτησε γκάζι όσο χρειαζόταν «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη από τα πρώτα 45 λεπτά, όταν και πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων με σκόρερ τους Μήτογλου (16'), Πινέδα (30') και Φαν Βέερτ (35'). Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Λιβάι Γκαρσία να προσθέσει το όνομά του στην λίστα των σκόρερ με απίστευτο άλμα στα 2,92 (!) και κεφαλιά, ενώ ως το τέλος έχασε άλλες δύο αξιόλογες ευκαιρίες για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Η ΑΕΚ έτσι μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από την κορυφή, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Βόλος είναι πλέον στην 5η θέση με 25 βαθμούς.

«Κιτρινόμαυρο» επιθετικό κρεσέντο με τους πρώην Βολιώτες να «εκτελούν»

Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει το σουτ του Μεσκίδα στο 2ο λεπτό, αλλά η συνέχεια ήταν μονόλογος των γηπεδούχων. Στο επόμενο λεπτό ο Πινέδα σούταρε πάνω στα σώματα μετά από γύρισμα του Γκαρσία και στην συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Κλέιμαν.

Η Ένωση είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και επιτιθόταν κατά κύματα, με τον Ρότα να κάνει δυνατό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν στο 12', αλλά στο 16' τελικά η «κιτρινόμαυρη» υπεροχή καρποφόρησε.



Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε υπέροχα με ψιλοκρεμαστή μπαλιά στον Αραούχο, που μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το γύρισμα και ο προωθημένος Μήτογλου έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ, αλλά χωρίς να πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε.



Με τους φίλους της να βρίσκονται σε έκσταση στις κερκίδες, η ΑΕΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 17', αλλά ο Αραούχο από πολύ πλεονεκτική θέση εντός περιοχής -ύστερα από γύρισμα του Πινέδα- δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε.



Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει και από το 20' μέχρι το 25' υπέβαλε σε μίνι πολιορκία με κόρνερ την άμυνα της Ένωσης, με τον Λιβάι Γκαρσία να.... φλερτάρει μάλιστα με αυτογκόλ σε μία περίπτωση στην προσπάθειά του να διώξει.

Παρ' όλα αυτά σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση στο 30', ο Λιβάι Γκαρσία έστρωσε στα όρια της περιοχής για τον Πινέδα που με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.



Οι φιλοξενούμενοι πλέον είχαν τεράστιο προβάδισμα και μετά από ένα λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν Βέερτ να αστοχεί σε τετ-α-τετ για το 0-3, ενώ στο 33' παρά την ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, ο Οζέγκοβιτς έπιασε την κεφαλιά αδύναμα και ο Αθανασιάδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Με το ματς να έχει ανοίξει ήρθε τελικά το τρίτο γκολ στο 35' με τον Φαν Βέερτ να εκτελεί μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, αλλά και ασίστ του Αραούχο και να σκοράρει και αυτός, όπως και ο Μήτογλου, κόντρα στην πρώην ομάδα του.



Ο Ολλανδός μάλιστα στο 45' παραλίγο να χριστεί ξανά σκόρερ, αφού επέλεξε να μην πασάρει για τον Αραούχο αλλά να ολοκληρώσει μόνος του την φάση με το σουτ του να κοντράρει πάντως πάνω στα σώματα.

Ο Βόλος έμοιαζε πλέον να έχει καταρρεύσει από νωρίς και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το δεύτερο να αναμένεται να έχει τον χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας.

Στο... ρελαντί με κερασάκι στην... τούρτα από Γκαρσία

Έτσι ακριβώς κύλησε το δεύτερο μέρος με την ταχύτητα να είναι σαφώς κατεβασμένη και τον Βόλο κυρίως να ψάχνει ως το 60' ένα γκολ με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Οζέγκοβιτς, που ζήτησε και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουκουντί χωρίς πάντως ο διαιτητής Κουμπαράκης να υποδείξει κάτι, αλλά γενικά οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ πλην μίας κεφαλιάς του Σιμάνσκι που πέρασε άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν είχαν να επιδείξουν κάτι άλλο, με τον Αλμέιδα τελικά να προχωρά σε τριπλή αλλαγή ρίχνοντας τους Τσούμπερ, Άμραμπατ και Γαλανόπουλο αντί των Γιόνσον, Φαν Βέερτ και Πινέδα στο ματς στο 66'

Κάπως έτσι, μόλις ένα λεπτό αφότου μετακινήθηκε σε θέση σέντερ φορ, ο Λιβάι Γκαρσία, μετά από σέντρα του Άμραμπατ πήδηξε πολύ ψηλά νικώντας κατά κράτος τον Άλχο και με κεφαλιά «υπέγραψε» το 4-0 στο 67'.



Η είσοδος νέων προσώπων έδωσε γενικά νέα πνοή στην ΑΕΚ που στο 71' έφτασε κοντά σε πέμπτο γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία να ξεφεύγει στην πλάτη της άμυνας μετά από μπαλιά 60 μέτρων του Μήτογλου, αλλά να χάνει την ισορροπία του στο τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν και την ευκαιρία να χάνεται.



Στο 77' ο Αραούχο, που κυνήγησε πού το γκολ, σούταρε από πολύ πλάγια θέση με τον γκολκίπερ του Βόλου να αποκρούει σε κόρνερ με τα πόδια, ενώ στο 79' πλασέ του Τσούμπερ από το ημικύκλιο κόντραρε και η μπάλα πέρασε ξανά κόρνερ.

Με το παιχνίδι να οδεύει προς το τέλος του ο Βόλος είχε αποδεχθεί πλέον τη μοίρα του, αλλά Άμραμπατ, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία κυνηγούσαν το κάτι παραπάνω. Στο 87΄μάλιστα μετά από όμορφη ενέργεια του Αραούχο ο Γκαρσία βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά κλείστηκε άμεσα με το σουτ του να κοντράρει και την μπάλα να απομακρύνεται, ενώ στην τελευταία άξια αναφοράς φάση ο Τζαβέλλας με το κεφάλι απομάκρυνε σουτ του Άλχο σε κόρνερ με το παιχνίδι να λήγει μετά από λίγο βρίσκοντας την ΑΕΚ νικήτρια.

Η Ένωση έτσι αποχαιρέτισε με νίκη το 2022 και μείωσε, έστω προσωρινά την διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους τρεις βαθμούς, παραμένοντας στην δεύτερη θέση και πλέον στρέφεται στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην αυγή του 2023 με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Φιλαδέλφεια στις 8/1 να πλησιάζει.

Αντίθετα ο Κώστας Μπράτσος αρχίζει πλέον να αισθάνεται πίεση στον πάγκο του Βόλου, αφού μαζί με το Κύπελλο έχει συμπληρώσει τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Συνεπώς αν και παραμένει στην πεντάδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ, το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κομβικό για την συνέχεια.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουες, Σιέλης, Πίρινεν, Ματίγια (76΄ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεθκίδα (46΄ Κούτσιας), Νοκάρ, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (71΄ Ταχάτος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75΄ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75΄ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65΄ Γαλανόπουλος), Πινεδα (66΄ Άμραμπατ), Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (66΄ Τσούμπερ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.