Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Βολεύτηκαν με την ισοπαλία

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Βολεύτηκαν με την ισοπαλία

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/2/2023 22:00
Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 2' με μία όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, όμως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν πτοήθηκε πήρε την πρωτοβουλία και ισοφάρισε με πέναλτι του Εραμούσπε στο 37'.

Το πρώτο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν οι μοναδικοί που απείλησαν αλλά δεν σημείωσαν κάποια σπουδαία ευκαιρία και στο τέλος η ισοπαλία ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα.

Έτσι ο Αστέρας έφτασε τους 24 βαθμούς και έπιασε τον Παναιτωλικό στην 8η θέση και πλέον η υπόθεση εισόδου στα πλέι οφ μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννονα με 22 βαθμούς βρίσκεται τρεις θέσεις κάτω, στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Γρήγορο προβάδισμα για Αστέρα, δίκαιη ισοφάριση για ΠΑΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και μόλις στο 2' κατάφερε να προηγηθεί με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσιντώτα.

Ο ΠΑΣ παρά το αρχικό σοκ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να βγει μπροστά προκειμένου να βρει την ισοφάριση. Η πρώτη του τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 20' με το σουτ του Μπάλαν να μην ανησυχεί ιδιαίτερα όμως τον Παπαδόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, είχαν άλλη μία τελική με μία κεφαλιά του Εραμούσπε στο 29' που πέτυχε άουτ και γενικά φαινόντουσαν περισσότερο δραστήριοι αλλά χωρίς ουσία. Στο 36' όμως ο Τζίμας πήγε να υποδεχτεί την μπάλα μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Καρμόνα και ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Από εκεί και έπειτα ο Αστέρας θέλησε να πάρει και πάλι την πρωτοβουλία, δεν έφτιαξε όμως κάποια ευκαιρία και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Κακός ρυθμός και ελάχιστες ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο αργός με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στη δημιουργία ευκαιριών. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική προσπάθεια σημειώθηκε στο 65' με ένα σουτ του Νίνη το οποίο όμως ήταν άστοχο.

Ο Αστέρας θέλησε να απαντήσει και το έκανε με σαφώς καλύτερη προσπάθεια αλλά και πάλι η σέντρα-σουτ του Ρεγκίς πέρασε πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. O Ισπανός άσος ήταν ο εκφραστής και της δεύτερης τελικής των Αρκάδων στο δεύτερο μέρος όμως για ακόμη μία φορά η κατάληξη ήταν ίδια, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι βέβαια είχαν μία καλή στιγμή με τον Σίτο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και να βρίσκει κενό χώρο αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία βέβαια οι Αρκάδες την είχαν στο 89' με τον Ζουγκλή να βρίσκεται απέναντι από τον Παπαδόπουλο αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει σε τετ α τετ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο παιχνίδι.

Αστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Τασουλής, Σανταφέ (46' Αλάγκμπε), Ιγκλέσιας (46' Μουνάφο), Ριέρα (71' Τιλίκα), Ρεγκίς, Σίτο (85' Ζουγκλής), Μπαράλες (70' Κωστέας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης (21' Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (65' Νίνης), Μπάλαν, Μορέιρα (89' Φοφανά)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.